Ahoj, potreboval by som nové úložisko, hoci to neponáhľa, ale lámem si s tým už nejakú dobu hlavu...
Samozrejme ako prvá vec prišla Western alebo Seagate, podľa pár štatistík umiera viac Seagatov než WD, žiaľ na staré HGST to mať nebude...
Takže asi rozmýšľam skôr nad WD, mám od nich staré Blue, 1TB EZEX, CMR, Ešte Caviar séria... a som s ním dosť spokojný, hoci už má 10 rokov, tak mu to točí nadmieru dobre,
ale čo som počul tak WD spojilo Green a Blue série.. je to pravda, naozaj Blue disky tak spadli kvalitou? ...
Rozmýšľal som konkrétne nad:
WD10EZEX (CMR) 1TB, je síce CMR no vraj nie je zrovna nejaký moc rýchly (spojenie Green/blue kvalit?)
WD20EZBX (SMR) 2TB, i cez SMR vraj je pomerne rýchly
a
WD40EZAZ (SMR) 4TB keďže na alze je za dosť dobrú cenu, no má dosť negatívne hodnotenia, keďže krúti len 5.4k a vraj je dosť pomalý i vďaka SMR...
Pozeral som len Blue disky, používaný bude v PC, viacmenej na uschovanie dát, nejaké hry, a pravdepodobne naň presuniem FTP server, ak bude pomalší než ten starý WD...
Viem že lepším riešením by bola Black séria, ale najprv by som chcel počuť vaše skúsenosti s Blue sériou, najlepšie s čo najnovšími diskami, modelovo od 2015, tuším vtedy to pustili dole vodou spojením Green/Blue..., u starých diskov by som sa tak nebál.
Taktiež ocením a uvítam skúsenosti medzi Western / Seagate, hoci som skoro rozhodnutý pre WD, i tak môžu vaše skúsenosti zavážiť a možno porozmýšľam i nad Seagatom, koniec koncov, keď to pôjde, neumrie a nebude sa to plaziť tak mi je jedno koho nálepka na tom bude
edit: kapacita nehraje až tak rolu, pozerám sa najmä na cenu, viac než 100€ by som do toho nechcel moc investovať, skôr hľadám niečo naozaj spoľahlivé a aj pomerne rýchle
Ďakujem za pomoc...