Nazdar, potreboval by som pomoc v zorientovaní sa v parametroch, mám viacero otázok, čiže rozdelím príspevok do niekoľkých okruhov.
1. Rozdiel medzi modelovými radami Acer Swift 3 a Lenovo Zenbook, pre a proti jednotlivých nb, hlavne čo sa týka chladenia, ergonómie klávesnice, hlučnosti, obrazoviek, reálnej výdrže batérie (14 palcová veľkosť), spoľahlivosti a vlastne čohokoľvek ďalšieho čo vám k plusom aj mínusom napadne.
2. Je citeľný rozdiel medzi procesormi i5 8250U, i5 8265U, i7 8550U, i7 8565U, samozrejme som si vedomý, že tam rozdiel je (viem že 8250U a 8550U sú minuloročné a rovnako viem podľa benchmarku na notebookchceck.com ich poradie, ale to, či je niečo na mieste 194., 147., 160. alebo 133. mi nehovorí, aký v tom je rozdiel pri reálnom používaní), zaujíma ma skôr, či je ten rozdiel markantný alebo je ten rozdiel postrehnuteľný iba pri veľmi náročnej práci s nb.
3. Aký je reálny rozdiel v ramkach typu DDR3, LPDDR3 a DDR4, čiže ako veľmi sa to odzrkadlí vo výkone?
4. Je veľký rozdiel, ak majú nb v sebe 2x4gb alebo 1x8gb?
5. Rovnako by som sa chcel opýtať, aký je rozdiel medzi rozhraniami pevného disku PCIe NVMe SSD a M.2 SSD
6. Toto je čisto zo zaujímavosti, akú má reálnu pridanú hodnotu Macbook Air 13 (tento napr.
https://datacomp.sk/apple-macbook-air-13-biely-sk_d344910.html), keď má všetky parametre od procesoru, veľkosti pevného disku, rozlíšenia displaya až po integrovanú grafiku slabšie ako nb v rovnakej cenovej relácii? Je to len v tom ako má Apple vyladený operačný systém alebo aj v niečom inom?