Zdravým všetkých ľudí ochotných poradiť
Vzhľadom na to, že môj PC je slabý ako čaj, rozhodol som sa ho trošku vylepšiť... Začal som od procesora, preto som hľadal na internete... Pre moje potešenie som našiel inzerát na predaj procesora Core 2 Duo E7200 a začínam vážne uvažovať o jeho kúpe. Najprv by som sa však rád poradil s odborníkmi, keďže ja som len PC laik
.. Takže pár otázok:
1. Keďže procesor v tomto inzeráte je už používaný, mal by som sa obávať o jeho nefunkčnosť, resp. zníženú životnosť? Predpokladám, že predajca si len kúpil lepší PC a starý chce predať po častiach alebo niečo podobné.
2. Moja matičná doska je ASUS P5GC-VM, teda tento procesor podporuje, aj keď si zrejme budem musieť updatnúť BIOS... (Súčasne používam Intel Celeron 3,06 GHz procák). Ak by som sa potom snažil ten nový procesor e7200 pretaktovať, robilo by mi to na danej matičnej nejaký problém? Resp. na akú frekvenciu by som to vytiahol? (vaše odhady)
3.Budem si musieť k novému procesoru dokúpiť nejakú chladiacu pastu alebo niečo podobné? S týmto vôbec nemám skúsenosti...
Tak to je zatiaľ všetko
Za včasnú odpoveď ďakujem
)