čauko chcel by som si dokúpiť ku
Edimax EW-7318USg inú wi-fi anténu, nakoľko som bol dneska nemilo prekvapený keď som zistil že má horší príjem ako integrovaná wifi v booku...
.....
chcem ho využiť na pripojenie na net (ak nejaké s ním nájdem...
) u babky a keďže s notebookovou wifi som akurat zistil že sieť "existuje" ale nepripojil som sa na nu z dôvodu signálu viac ako -95 dBi, tak by som si chcel kúpiť poriadnu anténu (k nemu sa dodáva 4 dBi, no, je ešte slabšia ako v booku...)....a tu je problém : viem asi z kadiaľ vysiela daná sieť a tak sa pýtam : je lepšie kúpiť všesmerovú alebo smerovú anténu?????????? niečo som aj vyberal.... (ešte doplním že sa jedná o vzdialenosť cca 600 m vzdušnou čiarou a asi 800 m po ceste...(medzi mnou a zdrojom je aj kopec ktorý zabranuje priamej vyditeľnosti...a na kopci je aj hoooodne stromov ihličňatých....)
všesmerové riešenie :
Anténa Ovislink WAI-080, 2,4GHz, 8dBi, všesmerová, SMA Reversed Male - 10,12 €
alebo jej
10 dBi braček - cena : 11,78 €
smerové/panelové riešenie :
Panelová anténa PAN-12 2.4GHz, 12dBi +
Redukce (pigtail), 2.4GHz, SMA reverzní-Female na N-Male - kabelová, 90cm, alebo
Kábel s konektormi, SMA Reversed Male - N Male, 30cm, RG174 cena : 15,10 € + 6,38 €(5,57 €)
Panelová anténa 2.4GHz, 6dBi, včetně 5m kabelu cena : 17,85 €
Panelová anténa PAN-9 2.4GHz, 9dBi, včetně 3m kabelu cena : 18,31 €
Anténa WH8PAN, 2,4GHz, 8dBi, sektorová, 30/30°, kábel 5m + SMA Reversed Male cena : 20,60 €
poradíte??????thx