Stránka: 2 z 5
| [ Príspevkov: 128 ] | 1, 2, 3, 4, 5 |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 09.09.07 Prihlásený: 15.02.11 Príspevky: 24 Témy: 2 | 2 Bydlisko: bratislava |
po tvojej oprave to neslo. nemozem dat 2 premenne do vsetkychh 3 poli cize terajsi kod vyzera:
Kód: #include<stdio.h> #include<stdlib.h> int main(void) { int i,j,k,l,m,n; int pole1[4][4]; int pole2[4][4]; int pole3[4][4]; for(i = 0;i<4;i++) { printf("\nZadajde 4 cisla prvej matice do %d.riadku\n",i+1); for(j = 0;j<4;j++) { printf("\nZadajde %d.cislo.",j+1); scanf("%d",&pole1[j][i]); } }; printf("\n\nVytvorena matica: \n"); for(i = 0;i<4;i++) { for(j = 0;j<4;j++) { printf("%d ",pole1[j][i]); }; printf("\n"); }; for(k= 0;k<4;k++) { printf("\nZadajde 4 cisla druhej matice do %d.riadku\n",k+1); for(l = 0;l<4;l++) { printf("\nZadajde %d.cislo.",l+1); scanf("%d",&pole1[k][l]); } }; printf("\n\nVytvorena matica: \n"); for(k = 0;k<4;k++) { for(l = 0;l<4;l++) { printf("%d ",pole1[k][l]); } printf("\n"); }; printf("scitana matica: \n"); for(m=0; m<4; m++) { for(n=0; n<4; n++) { pole3[m][n] = ((pole1[i][j]) + (pole2[k][l])); printf("%d ",pole3[m][n]); } printf("\n"); }; system("pause"); }
dobre je to ze uz mi ukazuje aj vyslednu maticu. ale je zle scitana. 1+3=5
|
|
Registrovaný: 21.06.07 Prihlásený: 06.05.13 Príspevky: 421 Témy: 4 | 4 |
tomuto nerozumiem: nemozem dat 2 premenne do vsetkychh 3 poli
a preco si tam zasa dal:
pole3[m][n] = ((pole1[i][j]) + (pole2[k][l]));
a nie toto
pole3[m][n] = ((pole1[m][n]) + (pole2[m][n]));
???
|
|
Registrovaný: 09.09.07 Prihlásený: 15.02.11 Príspevky: 24 Témy: 2 | 2 Bydlisko: bratislava |
sento píše: tomuto nerozumiem: nemozem dat 2 premenne do vsetkychh 3 poli
a preco si tam zasa dal: pole3[m][n] = ((pole1[i][j]) + (pole2[k][l]));
a nie toto
pole3[m][n] = ((pole1[m][n]) + (pole2[m][n]));
???
pretoze mi to vyhodi maticu 4x4 a na kazdom mieste su tieto cisla: -858993459
|
|
chyba je asi tuto:
Kód: for(k= 0;k<4;k++) { printf("\nZadajde 4 cisla druhej matice do %d.riadku\n",k+1); for(l = 0;l<4;l++) { printf("\nZadajde %d.cislo.",l+1); scanf("%d",&pole1[k][l]); } }; printf("\n\nVytvorena matica: \n"); for(k = 0;k<4;k++) { for(l = 0;l<4;l++) { printf("%d ",pole1[k][l]); } printf("\n"); };
... omylom to davas do pole1 a ma tam byt pole2
|
|
LOL kurna dik ! na to by som asi nikdy neprisiel ze tam mam taku chybu. dakujem velmi pekne uz to funguje ako ma.
|
|
ak este mozem poradit, naucte sa pouzivat DEBUGGER, potom si to krokujte a vypisujte premenne, zistite, kde sa to meni, kde je chyba...
|
|
Registrovaný: 27.09.07 Prihlásený: 31.12.15 Príspevky: 646 Témy: 233 | 233 Bydlisko: Dubnica nad... |
kde je tu chyba? ked mi to nefunguje dobre:
Kód: #include <stdio.h> #include<stdlib.h>
int prevod(int N, int z) //funkcia { int zv; //zvisok int prevod=0; //cislo v novej sustave int pom=1; //zabezpeci ze dany vysledok po celociselnom deleni zapise vzdy pred predchadzajuci vysledok...
do { prevod = prevod + pom*(N%z); N /= z; pom *= 10; }
while(N>0);
return prevod; } int main(void) { int N, z,prevod; printf("========================\n"); printf("= PREVOD CELYCH CISIEL =\n"); printf("========================\n\n"); printf("Zadaj cislo v desiatkovej sustave:\n"); scanf("%d",&N); //cislo v desiatkovej sustave while (N<=0) { printf("\nCISLO NIEJE V DESIATKOVEJ SUSTAVE !!!\n"); printf("Znovu zadaj cislo v desiatkovej sustave:\n\a\a\a"); scanf("%d",&N); //cislo v desiatkovej sustave }
printf("\nZadaj novu sustavu do ktorej budeme prevadzat od 2 do 10:\n"); scanf("%d",&z); //nova sustava while (z<2) { printf("\nNOVA SUSTAVA NIEJE OD 2 DO 10 !!!\n"); printf("Znovu zadaj sustavu do ktorej budeme prevadzat:\n\a\a\a"); scanf("%d",&z); //nova sustava } while (z>10) { printf("\nNOVA SUSTAVA NIEJE OD 2 DO 10 !!!\n"); printf("Znovu zadaj sustavu do ktorej budeme prevadzat:\n\a\a\a"); scanf("%d",&z); //nova sustava } printf("\ncislo %d v sustave so zakladom %d = %d\n\n", N, z, prevod ); //vysledok system("pause"); return 0; }
|
|
oprav si tieto 2 riadky:
Kód: int main(void) { int N, z; // <<< TENTO . . . . printf("\ncislo %d v sustave so zakladom %d = %d\n\n", N, z, prevod(N,z) ); // <<< TENTO system("pause"); return 0; }
|
|
Registrovaný: 27.09.07 Prihlásený: 31.12.15 Príspevky: 646 Témy: 233 | 233 Bydlisko: Dubnica nad... |
dik, akurat som si vsimol ze aj v zadani som mal napisane ze do printf som mal zadat prevod(N,z) no nic som zmatkar to je asi tym ze mam nato malo vacu a este musim spravit este jedno zadanie z maticami...
|
|
Takze mam taky problem mal som zadanie:
Program nacita rozmery matice ( r a s), potom sa nacita matica s rozmermi r x s (rozmery nebudu vacsie ako 50).
Vytvorte funkciu SkumajMaticu, ktora zisti pocet parnych a neparnych prvkov matice. Ak je parnych prvkovviac ako neparnych funkcia vrati 1, v opacnom pripade vrati -1. Ak je parnych a neparnych prvkov rovnaky pocet, funkcia vrati 0.
Specifikacia funkcie:
Kód: int SkumajMaticu(int r, int s, int M) Poznamka: - zistit pocet parnych a neparnych prvkov - funkcia vrati hodnotu -1/ 0/ 1 podla zadania - vo funkcii skumaj maticu nenacitavajte ziadne udaje. Vsetky udeje sa nacitaju v hlavnom programe main. Ja som vytvoril toto ale s chybami, dokaze mi to niekdo opravit ??:Kód: #include <stdio.h> #include<stdlib.h>
int SkumajMaticu(int r, int s, int M) { int parne=0; int neparne=0; int pp;
while(M%2==0) { parne=parne+1; else neparne=neparne+1; } while(parne=neparne) { pp=0; else while(parne>neparne) { pp=parne; else pp=neparne; } }
return pp; }
int main() { int r; // riadok int s; // stlpec int i; // pocet riadkov int j; // pocet stlpcov int M[50][50]; // matica int pp; // printf("=========================\n"); printf("= POLIA = SKUMAJ MATICU =\n"); printf("=========================\n\n"); printf("Zadaj pocet riadkov matice:\n"); scanf ("%d",&r); // riadok printf("\nZadaj pocet stlpcov matice:\n"); scanf ("%d",&s); // stlpec while (r*s>50) { printf("\n!!! ROZMER MATICE JE VACSI AKO 50 !!!\a\a\a\n"); printf("\nZadaj NOVY pocet riadkov matice:\n"); scanf ("%d",&r); // riadok printf("\nZadaj NOVY pocet stlpcov matice:\n"); scanf ("%d",&s); // stlpec } for(i=0; i<r; i++) //nacitanie matice for(j=0; j<s; j++) { printf("M[%d][%d]=", i+1, j+1); scanf("%d",&M[i][j]); } printf("%d",pp); system("pause"); return 0; }
|
|
Funkcia: Kód: int SkumajMaticu(int r, int s, int M) Ti nebude fungovat;
nastuduj si rozdiely medzi if--while, ale o tom az neskor.
Nepochopil som vobec co je to za parameter int M;
nemalo by tam byt nahodou: int **M ???
Najprv si urob nacitanie a vypisanie povodnej matice v hlavnom programe main.
- po nacitani si ju vypis, a az potom sa mozes pustit do funkcie Skumaj...
|
|
if a while viem aky je medzi nimi ...
|
|
uz som to trochu prepracoval ale este stale mi nechce vyhodnotit nednotlive cleny matice... neviem ako to spracit.. co mi tam chyba?
int SkumajMaticu(int r, int s, int A) { int parne=0; int neparne=0; int pp,i,j; if(A[i][j]%2==0) parne=parne+1; else neparne=neparne+1;
if(parne=neparne) pp=0; if(parne>neparne) pp=1; else pp=-1;
return pp; }
int main() { int r; // riadok int s; // stlpec int i; // pocet riadkov int j; // pocet stlpcov int A[50][50]; // matica int pp=SkumajMaticu(r,s,A[50][50]); printf("=========================\n"); printf("= POLIA = SKUMAJ MATICU =\n"); printf("=========================\n\n"); printf("Zadaj pocet riadkov matice:\t"); scanf ("%d",&r); // riadok printf("\nZadaj pocet stlpcov matice:\t"); scanf ("%d",&s); // stlpec while (r*s>50) { printf("\n!!! ROZMER MATICE JE VACSI AKO 50 !!!\a\a\a\n"); printf("\nZadaj NOVY pocet riadkov matice:\t"); scanf ("%d",&r); // riadok printf("\nZadaj NOVY pocet stlpcov matice:\t"); scanf ("%d",&s); // stlpec } for(i=0; i<r; i++) //nacitanie matice for(j=0; j<s; j++) { printf("A[%d][%d]=", i+1, j+1); scanf("%d",&A[i][j]); } printf("\n%d\n\n",pp); system("pause"); return 0; }
|
|
1) Volanie funkcie: Kód: int pp=SkumajMaticu(r,s... musi byt az po nacitani pola, takze to presun na koniec pred prikaz: printf("\n%d\n\n",pp); 2) V takomto tvare: int pp=SkumajMaticu(r,s,A[50][50]); ten treti parameter je cislo int (50*50-ty prvok z matice), a Ty potrebujes odovzdat ako parameter nie len jeden prvok, ale cele pole A, a to urobis tak, ze odovzdas do funkcie adresu 1-veho prvku pola A[0][0], cize: Kód: int pp=SkumajMaticu(r,s,&(A[0][0])); 3) to ale znamena, ze funkcia SkumajMaticu musi byt deklarovana takto: Kód: int SkumajMaticu(int r, int s, int *A) ... t.j. 3-ti parameter je smernik na int.
4) Vo funkcii SkumajMaticu Ti zatial chyba cyklus, ktory by kontroloval obsah celej matice, takze tam pouzij 2x cyklus for raz pre i a raz pre j;
--- ak to vsetko urobis daj sem opraveny zdrojak, lebo prekladac Ti ho nebude chciet prelozit, konkretne A[ i][j] budes musiet prerobit asi takto: *A[50*i+j]
--- este sa skus naucit (zvyknut si na) to, ze parametre (v Tvojom pripade (int r, int s, int A)) vo funkciach (podprogramoch) su iba formalne, takze sa NEMUSIA zhodovat mena v hlavnom programe a v podprogramoch.
|
|
takto si to myslel?, ale je tam este chyba v tom riadku:
Kód: int pp=SkumajMaticu(r,s,A[50][50]); nad: Kód: printf("\n%d\n\n",pp); Kód: #include <stdio.h> #include<stdlib.h>
int SkumajMaticu(int r, int s, int A[50][50]) { int parne=0; int neparne=0; int pp,i,j; for(i=0; i<r; i++) for(j=0; j<s; j++) if(A[i][j]%2==0) parne=parne+1; else neparne=neparne+1;
if(parne=neparne) pp=0; if(parne>neparne) pp=1; else pp=-1;
return pp; }
int main() { int r; // riadok int s; // stlpec int i; // pocet riadkov int j; // pocet stlpcov int A[50][50]; // matica printf("=========================\n"); printf("= POLIA = SKUMAJ MATICU =\n"); printf("=========================\n\n"); printf("Zadaj pocet riadkov matice:\t"); scanf ("%d",&r); // riadok printf("\nZadaj pocet stlpcov matice:\t"); scanf ("%d",&s); // stlpec while (r*s>50) { printf("\n!!! ROZMER MATICE JE VACSI AKO 50 !!!\a\a\a\n"); printf("\nZadaj NOVY pocet riadkov matice:\t"); scanf ("%d",&r); // riadok printf("\nZadaj NOVY pocet stlpcov matice:\t"); scanf ("%d",&s); // stlpec } for(i=0; i<r; i++) //nacitanie matice for(j=0; j<s; j++) { printf("A[%d][%d]=", i+1, j+1); scanf("%d",&A[i][j]); } int pp=SkumajMaticu(r,s,A[50][50]); printf("\n%d\n\n",pp); system("pause"); return 0; }
[/code]
|
|
int SkumajMaticu(int r, int s, int *A) { ... for(i=0; i<r; i++) for(j=0; j<s; j++) if(*A[50*i+j]%2==0) parne=parne+1; else neparne=neparne+1;
... }
int main() { ... int A[50][50]; // matica ... int pp=SkumajMaticu(r,s,&(A[0][0]) ); printf("\n%d\n\n",pp); ... }
|
|
som tu opet.
do jednorozmerneho dynamickeho pola sa nacitaju prvky kt mam usporiadat vzostupne a zostupne. existije v C nejaka funkcia kt je vopred definovana a hned to vypise? ak nie tak prosim poradte ako na to
|
|
... taka funkcia (na triedenie) priamo neexistuje;
1) .... nacitaj prvky do dynamickeho pola
( float *pole;
float *x;
x = malloc(float);
....
)
2) .... najdi si akykolvek vyhladavaci mechanizmus a aplikuj ho na prvky pola
|
|
ved prave ten druhy bod neviem ako na nho
|
|
"bublinive triedenie" (asi najprimitivnejsie):
ak mas N prvkov v poli:
a) - vezmes 1. a 2. prvok, ak 1>2, vymenis ich
b) - vezmes 2. a 3. prvok, ak 2>3, vymenis ich
c) atd az po N-1 a N
body a) b) c) opakujes (N-1) krat
|
|
vobec netusim ako to napisat
tu je moja cast a dalej neviem ako to napisat
Kód: #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <conio.h> int main(void) { int *pole, prvky, i; printf("Zadaj pocet prvkov pola: "); scanf("%d", &prvky);
printf("\n\n\n");
pole = (int*) malloc(prvky * sizeof(int*));
for (i = 0; i < prvky; i++) { pole[i] = (int) malloc(prvky * sizeof(int)); { printf("Zadaj %d prvok pola: ", i + 1); scanf("%d", &pole[i]); } } printf("\n");
{ printf("nase pole:\n\n"); for (i = 0; i < prvky; i++) { printf(" %d ", pole[i]); } printf("\n\n"); } getch(); }
|
|
tento riadok: Kód: pole[i] = (int) malloc(prvky * sizeof(int)); uplne vynechaj; a triedenie zhruba takto: Kód: for (i=0; i<pocet-1; i++) // cyklus treba opakovat (N-1) krat for (int j=0; j<pocet-1; j++) { if(pole[j]>pole[j+1] { // tuto vymenis tie 2 prvky } }
|
|
Registrovaný: 18.11.07 Prihlásený: 10.01.09 Príspevky: 9 Témy: 2 | 2 |
Prepáčte, že narúšam Vášu komunikáciu, ale chcel by som Vás poprosiť ?
Kde sa dá stiahnúť Turbo Pascal 6,0 v SK alebo CZ. Alebo ako môžem začať
so zvládnutím tohto jazyka??
Pomôžete začiatočníkový, ktorý chce začať s programovaním? Ďakujem!!!
budha7@gmail.com
|
|
budha7 píše: Kde sa dá stiahnúť Turbo Pascal 6,0...ka?? Pomôžete začiatočníkovi,...
Ja som Pascal nepouzival, snad niekto iny... (iba ak C, C++, C# ale aj co-to ine okrem Pascalu )
|
|
Registrovaný: 18.11.07 Prihlásený: 10.01.09 Príspevky: 9 Témy: 2 | 2 | |
Registrovaný: 18.07.07 Prihlásený: 20.02.10 Príspevky: 53 Témy: 9 | 9 Bydlisko: Trenčín - S... |
Bry den sa praje pani programatori. Mam jeden problem s ktorym si neviem dat rady tak skusim stastie tu.
Mam taketo zadanie:
Citácia: Úlohou tohto zadania bude napísať program, ktorý bude analyzovať zdrojový kód jazyka C. Úlohou programu bude zistiť, koľko daný obsahuje zdrojový kód príkazov. Vieme, že v jazyku C každý príkaz končí bodkočiarkou. Túto úlohu riešte pomocou funkcie int analyzujKodC(char nazovSuboru[]); Ako parameter bude reťazec, ktorý je vlastne názov súboru na HDD, ktorý chceme analyzovať. Tento súbor treba vo funkcii otvoriť, zanalyzovať a zatvoriť. Funkcia vráti počet príkazov v danom zdrojovom súbore. Názov súboru nebudete načítavať z klávesnice, ale tento názov bude ako vstupný parameter programu (funkcie main). Ak sa bude Váš program volať zadanie3.exe, potom ten program spustíte nasledovne: „zadanie3.exe zdrojak.cpp“. V tomto prípade bude Váš program analyzovať súbor zdrojak.cpp (ak existuje). V prípade, že program spustíte bez vstupného parametra, tak bude analyzovať váš zdrojový súbor (zadanie3.cpp). V prípade, ak súbor neexistuje, vypíšte chybové hlásenie. Pomôcky: pre spúšťanie programu s parametrami vyžijete verziu funkcie main: int main(int argc, char* argv[]) Vzorový výstup programu: Analyzujem súbor : zdrojak.cpp Pocet príkazv v tomto súbore: 25
Telo tej funkcie viem spravit, to nie je problem nacitavat zo suboru znaky a pocitat ";", ale velke problemy mi robi otvorenie toho suboru, neviem co ma byt v maine a co v tej konkretnej funckcii, prose mam v tom otvarani a citani zo suborov gulas. Ak by mi sem niekto napisal cast kodu ktora to riesi bol by som strsne vdacny, to pocitanie si uz doriesim sam.
_________________ MB: Gigabyte GA M57 SLI S4 | P: Athlon 64 X2 5200+(Winsdor) | RAM: ADATA Extreme edition Vitesta 2x1024MB 800MHz | G: Saphire AMD Radeon HD 2600XT 256Mb DDR4 | HDD: Seagate BArracuda 160GB 8MB Cache | Z: Fortron Blue Storm 400W
"92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature" |
|
Kód: analyzujKodC(char nazovSuboru[]) { int pocet_prikazov = 0;
// tuto otvoris subor "nazovSuboru", spocitas bodkociarky a zavries ho
return pocet_prikazov; }
void main(int argc, char *argv[]) { // ak sa takto spusti program, argc obsahuje pocet argumentov (vratane samotneho programu) // argv[0] ... meno samotneho programu.exe // argv[1] ... 1. parameter za program.exe par1 par2 ... // argv[2] ... 2. parameter za program.exe par1 par2 ...
char *meno_suboru; int pocet;
meno_suboru = (char *)malloc(333); if(argc==1) { // program je spusteny bez parametra; meno_suboru = argv[0]; // meno soboru je xyz.exe; t.j. treba nahradit exe za cpp !!! int len = 0; int znak = 'x'; while(znak!=0) // najdeme koniec retazca { len++; znak = meno_suboru[len]; } meno_suboru[len-3] = 'c'; // a prepiseme exe na cpp meno_suboru[len-2] = 'p'; meno_suboru[len-1] = 'p'; } else { // bol zadany parameter, meno_suboru = argv[1]; } pocet = analyzujKodC(meno_suboru);
printf("....%d....", pocet); }
oukej ?
|
|
Registrovaný: 18.07.07 Prihlásený: 20.02.10 Príspevky: 53 Témy: 9 | 9 Bydlisko: Trenčín - S... |
fuuha diki je to super spravene, dokonca aj to osetrenie exe hmm to som necakal. Ale nerozumiem tomuto riadku:
Citácia: meno_suboru = (char *)malloc(333)
_________________ MB: Gigabyte GA M57 SLI S4 | P: Athlon 64 X2 5200+(Winsdor) | RAM: ADATA Extreme edition Vitesta 2x1024MB 800MHz | G: Saphire AMD Radeon HD 2600XT 256Mb DDR4 | HDD: Seagate BArracuda 160GB 8MB Cache | Z: Fortron Blue Storm 400W
"92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature" |
|
Ospravedlnujem sa, ale ten prikaz mozes kludne vyhodit.
Povodne som myslel, ze do premennej meno_suboru (pole znakov) budem kopirovat meno suboru, ale nakoniec som to nepouzil.
Takze to alokovanie/rezervovanie pamate (malloc) na nazov suboru ani nie je potrebne.
|
|
noo jasne, sice taky prikaz ece nepoznam ale sak mozno casom.. no strsne ti dakujem je to super spravene, som rad ze este existuju ochotny ludia na tomto svete(fore).
|
Stránka: 2 z 5
| [ Príspevkov: 128 ] | 1, 2, 3, 4, 5 |
Podobné témy | Témy | Odpovede | Zobrazenia | Posledný príspevok |
---|
| v Assembler, C, C++, Pascal, Java | 5 | 790 | 08.07.2014 20:40 XOLOO | | v Počítačové hry | 10 | 1289 | 07.03.2007 19:22 Spirit | | v Assembler, C, C++, Pascal, Java | 4 | 617 | 20.07.2010 12:54 walther | | v Assembler, C, C++, Pascal, Java | 18 | 2469 | 21.05.2010 21:08 Wpegb | | v Kúpim | 0 | 460 | 13.05.2014 18:16 expresado | | v Ponuka práce | 0 | 1331 | 10.05.2016 14:59 evolvsys | | v Assembler, C, C++, Pascal, Java | 17 | 1192 | 25.09.2011 18:14 reDo | | v Assembler, C, C++, Pascal, Java | 8 | 2003 | 19.02.2011 22:46 vendo2 | | v Vymením a darujem | 0 | 475 | 01.04.2019 11:20 tomasteicher | | v Ponuka práce | 1 | 604 | 24.10.2016 15:28 michalesku | | v Assembler, C, C++, Pascal, Java | 1 | 421 | 20.03.2015 22:36 walther | | v Assembler, C, C++, Pascal, Java | 2 | 347 | 09.12.2012 10:43 nBXXL | | v ATI/AMD grafické karty | 17 | 1515 | 26.12.2013 11:38 walther | | v Assembler, C, C++, Pascal, Java | 7 | 589 | 02.11.2012 18:47 MasterMatoSK | | v Assembler, C, C++, Pascal, Java | 2 | 872 | 12.03.2009 12:08 Svjatogor | | v Assembler, C, C++, Pascal, Java | 20 | 1864 | 12.02.2011 0:12 The |
|