Ahojte, asi sa moc netrafím do témy ale neviem kam inde to priradiť. Ježiško nám priniesol nový NB Lenovo ideapad 300. Po sviatkoch sme ho zapli, všetko bolo v poriadku čo sa malo nainštalovať išlo, dokonca aj internetové pripojenie - mali sme starší typ modemu Huawei tušim 3131, asi tak 2 dni sme ho skúšali, ale potom som ho na internet nepripájala, ešte som dorábala veci na starom PC že keď ho odinštalujem potom. Teraz v januári nám končila viazanosť u poskytovateľa mobilného internetu, tak sme si predĺžili povodný balík dát 5 GB ale s novým bezdrôtovým wifi routerom. A teraz k tomu problému Notebook sme pripojili k wifi sieti, skúsili pár internetových stránok všetko ide super, popárované aj mobily to by bolo fajn. Až na to, že pred pripojením bolo na starom modeme minutých cca 200 MB dát po asi 2 hodinách pripojených na wifi modem to už bolo 3,89 GB!!! 5 GB nám bežne celý mesiac bohate vystačilo dokonca aj s pár stiahnutiami nejakých rozprávok, pesničiek pre malého, telefóny si žiadnu aktualizáciu nestiahli, za ten týždeň do dnešného dňa (keďže som sa potom bála pripojiť na net cez notebook tak som radšej išla cez mobil) si vo využívané dáta mobilu viem overiť že bolo použitých 220 MB čo činí dokopy nech pol GB. Dnes som potrebovala pozrieť jeden článok na nete (mala som NB zapnutý lebo so sťahovala fotky z foťáku) tak reku vyskúšam wifinu no a čo sa nestalo...pri zapnutí 13:21 modem ukazoval stav dát 3,89 o minútku kedže som to kontrolovala to bolo už 4,20 a 13:38 mi už prišla smska s tým že som vyčerpala objem dát. Za ten čas som si stihla pozrieť jeden článok, mail a bolo. Tipujem že to bude jedine v sťahovaní aktualizácií, aj keď mi to je divné, pretože ako som už písala nový PC už bol pripojený na internet 2x a tie dáta boli v pohode. Ak niekto vie v čom je problém, prípadne poradiť ako vypnúť cez Windows 10 tie aktualizácie programov ktoré nepotrebujeme budem rada. Predchádzajúci PC mal Windows Vista a tam som sa cez ovládacie panely pekne k tomu vedela dopracovať že čo potrebujem, čo chcem, príp. nech nech sa to pýta či stiahnuť, inštalovať, aktualizovať, tu som dosť stratená. Už len to že je tu Win 10 ale žiadny textový a excelový súbor, no ale to nejako nájdem horišie je to s tou nadmernou spotrebou dát.
|