Citácia:
Ja viem o tom ze signal pri ntb je slaby/ruseny otazka je ci lepsi router pomoze aj pri pouziti 2,4GHz 802.11n
áno, mal by ..
Citácia:
to som uz viac krat testoval - pri routery isiel nb normalne a akonahle som sa vzdialil na povodne miesto tak som mal 0.1Mbps v speedteste
Citácia:
Telekom router je dost v strede a v predmetnej izbe speedtest na mobile/ntb ma vysledky < 1Mbps (alebo niekedy proste neskonci vobec)
To je dosť neštandardné správanie ...
Byt s rozlohou 77m2 nie je hacienda a keďže spomínaš, že ten router máš umiestnený cca v strede bytu (čo by ten črep Huawei EchoLife HG8245H od Telekomu mal tým pádom pokryť bez problémov), myslím si, že ten router od Telekomu je buď vadný alebo zle nastavený.
Citácia:
pomozu mi spominane routre vyriesit problem v izbe?
Buď choď reklamovať spomínaný Huawei EchoLife HG8245H od Telekomu alebo rovno kúp nový router, ktorý zapojíš za terajší router.
Samotného Huawei EchoLife HG8245H sa nezbavíš nakoľko je to vlastne ich modem/prevodník/router z optiky na metaliku-ethernet+wifi ... Pri reklamácií ti ho vymenia za ten istý model (funkčný) ...
Citácia:
vedlajsi router je Zyxel nbg-417n ale to je uplny crep kazdne 3 dni mi na nom uplne vyapdne wifi asi na 5 minut, nenasiel som ani novsi firmware nan, pouzivam ho iba ako nudzove riesenie na teraz
Odpojiť a zahodiť ...
Aby som to zhrnul :
1. skontrolovať nastavenie WiFi v Huawei EchoLife HG8245H od Telekomu
2. ak je nastavenie správne, ostáva už len reklamácia v Telekome
3. ak ani po bezplatnej výmene routeru od Telekomu za nový kus nebudeš s WiFi spokojný, kúp schopnejší router (viz. príspevky vyššie)