Zdravím všetkých. Naskytla sa mi možnosť pracovať pre združenie v mojej obci, ktoré má aj webovú stránku. Stránka beží na HTTP na eu domene s hostingom od websupportu. Chcem sa opýtať, videl som Let's Encrypt certifikáty, ktoré je možné využiť úplne zdarma. Neviem ale postup, ako nato, narazil som aj na ich stránku. Z toho, čo som pochopil, tak je nutné nainštalovať Root certifikát a následne aj ďalší pre doménu? Má s tým niekto skúsenosti? Certifikát má obecne platnosť 3 mesiace a vedie ma to ešte k jednej otázke. Čo v prípade, že certifikát skončí? Bude stránka dostupná, prepne sa naspúť do HTTP, alebo tam bude hláška s niečím ohľadom expirácie certifikátu? Certifikát pre doménu sa asi nainštaluje v dashboarde Websupportu k webu. Neviem, či mám certifikáty sťahovať odtiaľ
https://letsencrypt.org/certificates/ alebo z GIThubu, lebo aj to som niekde čítal. Poraďte mi ešte z tej stránky, či inštalovať X1 alebo aj X2 certifikát. Jedná sa o stránku obecného združenia, no myslím si, žeby bolo zaujímavé tam vyskúšať takýto typ certifikátu. Vďaka, Martin.