Mam slaciaren Lexmark X2350, a vecsinov na nej tlacim dokumenty, (cierno biele) Ked som si tlaciaren kupil bola tam jedna farebna napln. Ta sa dost rychlo minula a chcel som si kupit namiesto farebnej naplne ciernobielu. (Myslel som ze by vydrzala dlksie lebo farebna si musi ciernu miesat z 3 farieb.) Ale v obchode mi povedali ze tam ciernobielu napln nemozem dat, lebo do mojho typu pasuju iba farebne. Je to pravda ?? A este ako je to s plnenim naplne ? Lebo podla toho co som cital na jednej stranke sa nove naplne lexmarku nedaju naplnat, tu davam aj z toho clanku
Problémy s plnením kaziet Lexmark
Staršie kazety od Lexmarku sa plnili veľmi dobre a mnohonásobne. V poslednom období sa to zmenilo. Dôvodom je zrejme patent č.6099101 z augusta 2000, ktorý má pekný názov: "Disabling refill and reuse of ink jet printhead". Po Slovensky - znemožnenie plnenia a opätovného použitia atramentových kaziet.
Obsahom patentu je starý sen všetkých výrobcov kaziet - po vyptázdnení sa kazeta zničí pravdepodobne vybitím kondenzátora. Kazeta je síce naplniteľná, ale elektricky zaručene nefunkčná. Skúsenosti ukazujú, že sa to s novými kazetami naozaj stáva - po naplnení je kazeta priechodná, necháva na papieri pekné odtlačky ale netlačí.
Našťastie sa na trhu objavili kompatibilné kazety čínskeho pôvodu, a tie veľmi pravdepodobne nebudú takto chránené.
|