Zdravicko,
takze, mam mensi problemik. Do firemneho pc som si na jeden disk nainstaloval win xp a na druhy prazdny hdd nainstaloval ubuntu 7.04 (planujem aktualizovat), vsetko ok... klasicky dual boot, oba systemy funguju ok. Ide o to, kedze som v podniku, mame tu domenu do ktorej sa treba vzdy prihlasit, nastavit proxy a podobne (vsetko bezne nastavenia), aby fungovali sietove zalezitosti atd. Server pokial viem je Windows Server 2003.
Problem vsak je takyto :
Prihlasil som sa normalne do ubuntu, mozem cokolvek robit, ALE
-> 1.) nefunguje internet aj napriek tomu, ze som spravne nastavil proxy
-> 2.) do nastaveni kabloveho pripojenia som zadal domenu tu, ktora ma byt, ale nemam pocit ze by som bol vnutri... ziadne prihlasenie do domeny sa totiz nekona. pocitace v domene vidim, da sa na ne aj dostat, ale to je asi tak vsetko...
vie mi s tym prosim dakto pomoct ? v ubuntu som taky trosku pokrocilejsi zaciatocnik, ale spolupraca linux+windows je pre mna este stale trosku zahadou...vsetky info si zhanam cez google, ale kedze som teraz v praci, je to trosku komplikovanejsie a poprosil by som vas o asistenciu ak si najde na mna niekto cas
cim podrobnejsi navod, tym lepsie
p.s.: kedze mi nejde internet v ubuntu, akosi nemam moznost doinstalovavat programy atd. nasiel som jeden navod
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=5409 tu, ale tam pocitaju s tym, ze funguje internet spravne... skusim to tam nako dostat, ale neviem ci sa podari... hlavne prosim poradte co s tym internetom