jaffar píše:
Aby sme to tu nezasierali OT, napíš mi hoci aj PM, čo môžeš robiť vo win xp sp2, čo ja nemôžem v Debiane. (napadá ma akurát right click, ale to je win vs mac os)
Okrem hier teda samozrejme, ale aj tie sa dajú keď chceš...
neviem ale tu nieje narazka nato co je lepsie alebo co neviem ake, pisem m$ zly software nerobi, staci vyvojarske programy ktore su na dobrej urovni si myslim, win xp sp2 som uviedol ako os ktory je asi najlepsi podarok od m$ co sa tyka systemov, je urcite lepsi ako bola w98, 2000cka alebo 2003jka. Vo win mozes jedno v linuxoch druhe, nezastavam sa billa a jeho posustackej firmy, pracujem s winxp a pracoval som aj s linuxom, uz aj trebars so spomenutym debianom, mozno nie na pro urovni ale vedel som sa v nom zorientovat a aj tam nieco spravit, no ale ber to tak ze ak by to bolo otocene a linux by bol plateny a zauzivany a bill by mal pod palcom open source software a teraz by vychadzal na svet s winom tak ako je teraz tomu u linuxu tak by cela tato vec bola urcite naopak
win je posustacky preto ze je najzauzivanejsi a tym padom su najdene vsetky chyby, tak ako tomu bolo u xpcka prvej verzia a dopracovalo sa to az na dost slusne stabilnu verziu os co je winxp sp2
pisat ze co je lepsie ci win alebo linux je zbytocne, kazdy podla chuti, niekto je odporca plateneho softwaru tak mu nic ine nezostava, bud kradnut alebo pouzivat linux/unix
myslis ze preco na slovensku napriklad nebude tak skoro linux zauzivany ci uz v domacnostiach alebo vo firemnom alebo statnom sektore? peniaze
Je to mozno divne ze peniaze, ved za win musis zaplatit, za linux nie, ale ber tam ohlad na technicky usek, na opravu m$ softu je odbornik ovela lacnejsi ako odbornik na linux/unix
takze ak by si chcel spravit nahradu windowsov za linux ci uz firmy alebo stat tak kazdy natom len prerobi a musime este brat do uvahy aj uzivatelov, ktory budu z toho najviac vystresovany :o)
casom sa toto vsetko ucite zmeni a linux/unix bude zauzivany tak ako je windows, ale to bude trvat velmi dlhy cas, linux/unix si musi uzivatelov nejak ziskat, vytvorit si u nich nejaku tu doveru
a co sa tyka toho ze co mozes robit na windowse co na debiane nie, odpoved je jasna, to iste ako to co ty mozes urobit na debiane a ja na windowse
akurat ze by si nieco zaplatil, ale potom sa mozeme vratit vyssie k technickemu useku ktory sa bude oto starat
samozrejme m$ sa nezastavam ale pisem teda aspon dufam ze pisem to co je fakt a tak to je a mi to nezmenime
itsgoingd píše:
distro od MS by bolo velmi zaujimave..
jj, to by aj mna celkom zaujimalo ake by to bolo :o))))
Marko5211 píše:
dobre takto sa chcem spytat kto z vas sa vie dostat do winu a kto do linuxu...z mojich skusenosti do winu neni takmer ziadny problem ale do linuxu by som vas chcel vidiet ak nieste ty ktory ste si robili jadro...takze asi tak
s tymto musim nesuhlasit
vecsina administratorov ktory vedia co aj robia ti win zabezpecia tak ze sa donho nedostanes tak isto ako do toho linuxu, toto su len ciste kecy
potom sa vraciame zasa k useku odbornikov ktory pytaju viacej :o) samozrejme ak bude linxu zauzivanejsi aj vo firmach a v state tak tyto odbornicu budu musiet zakonite dat aj nizsie ceny ale uzivatelia tento trh nezmenia urcite
ps: este raz to radsej napisem, m$ sa nezastavam len pisem to co si o tejto celej situacii myslim, urcite by bolo lepsie ak by bol trh 50:50 ale to bude asi tak v dalsom storoci
takze aby som nedaval priestor nejakym zazranym linuxakom ktory nic ine okrem root@localhost ci nieco ine nevidia