Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 13 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 22.01.08 Prihlásený: 19.04.15 Príspevky: 492 Témy: 135 | 135 Bydlisko: Bratislava ... |
no. omylom som vymazal svoj script na login ktorý som stále používal. A nejak to neviem znova tak funkčne napísať už si to toiž moc nepametám. Som napísal toto, ale toto nefunguje ach:
Kód: <?php session_start();
include "connect.php";
if(isset($send)){ $meno = trim(htmlspecialchars(stripslashes($_POST['meno']))); $heslo = trim(htmlspecialchars(stripslashes($_POST['heslo']))); $errmsg .= "";
if(empty($meno) || empty($heslo)) { $errmsg .= "Nemáte prístupové práva!"; }
if(empty($errmsg)){ $dotaz = mysql_query("SELECT * FROM `directors` WHERE `admnick` = '$meno' and `pass` = '$heslo'") or die (mysql_error()); $Finish = mysql_fetch_array($dotaz); }
if($Finish['meno']){ $_SESSION['login'] = 1; $_SESSION['admnick'] = $Finish['admnick']; $_SESSION['prava'] = $Finish['prava']; $_SESSION['email'] = $Finish['email']; $_SESSION['web'] = $Finish['web']; header("location: guestbook.php"); }else{ $errmsg .= "Nemáte prístupové práva!"; exit; }
} ?>
<html>
<head> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"> </head>
<title>Guestbook</title>
<body>
<?php if(!empty($errmsg)) { echo $errmsg; } ?>
<form action="log.php" method="post"> Meno:<input type="text" name="meno"><br><br> Heslo:<input type="text" name="heslo"><br><br> <input type="submit" name="send" value="send"> </form>
</body>
</html>
neporadí niekto prečo to nejde?
|
|
Registrovaný: 17.10.08 Prihlásený: 15.12.08 Príspevky: 24 Témy: 4 | 4 |
Kód: if(isset($send))
nikde som nenasiel tu premennu $send...nechcel si tam dat $_POST['send'] ??? este taka otazka nemas heslo ulozene v db s md5??? lebo ked hej tak nikde som ti nenasiel ze by si heslo co posielas dal do md5...
este ak robis nieco a nefunguje ti to skus zapnut chybove hlasky a taktiez hadz sql dopyty do PMA mozno zistis ze as nejaky zly
|
|
Registrovaný: 22.01.08 Prihlásený: 19.04.15 Príspevky: 492 Témy: 135 | 135 Bydlisko: Bratislava ... |
ach diky ti moc! uplne som na $_POST zabudol:D hm, md5 tam je ale nie zrovna v tomto co som sem hodil. teda resp. neni ale dopisem to tam lebo pri registracii sa to ulozi a tu pri sql dopyte mám v pláne zadané heslo s inputu prenkovertovat do md5 a porovnavat az potom
ale stejne to nejde proste nefunguje to sakra. md5 tam zatial nemam lebo to testujem cisto len na normalne v db, lenze ani to nejde:( sakra.
v com je chyba? mozno to suvisi s tym ze tie chybove hlasky mi nechce vypisovať a nvm preco
|
|
Registrovaný: 09.09.07 Prihlásený: 07.11.16 Príspevky: 3114 Témy: 233 | 233 Bydlisko: Nové Zámky |
dobry popis problemu: Nefunguje to...
kde to skonci ?? vypisuj si nejake echa vo vetvach a postupne premenne v jednotlivych krokoch...
_________________ "It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď |
|
tak ti ho popisem blizsie, nefunguje to ze pri vytiahnuti dat z db ma podmienka WHERE spravit to ze ak sa rovnaju hodnoty s inputov zaznamom s db tak ma presmeruje na guestbook.php ale to nerobí iba refreshne stránku a nic sa nestane...proste nebere mi to pritom je to spravne v db su hodnoty a tak tak nerozumiem tomu
|
|
Registrovaný: 09.09.07 Prihlásený: 07.11.16 Príspevky: 3114 Témy: 233 | 233 Bydlisko: Nové Zámky |
cize, sem sa dostanes:
Kód: if($Finish['meno']){ $_SESSION['login'] = 1; $_SESSION['admnick'] = $Finish['admnick']; $_SESSION['prava'] = $Finish['prava']; $_SESSION['email'] = $Finish['email']; $_SESSION['web'] = $Finish['web']; header("location: guestbook.php"); } ale nepresmeruje sa... skus: Kód: if($Finish['meno']){ $_SESSION['login'] = 1; $_SESSION['admnick'] = $Finish['admnick']; $_SESSION['prava'] = $Finish['prava']; $_SESSION['email'] = $Finish['email']; $_SESSION['web'] = $Finish['web']; echo " <script> window.location.replace(\"guestbook.php\"); </script>"; }
_________________ "It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď |
|
si si isty ze mas v tabulke stlpec meno??? a kde v tom scripte porovnavas meno co zadal s menom v db?? a taktiez heslo?
|
|
Ne nefakci to. povedal by som ze vznika problem pri provnavani hodnoty s inputu a z db. toto su data pre tabulku directors:
*cenzura neslusneho vyrazu
INSERT INTO `directors` (`d_id`, `admnick`, `pass`, `prava`, `email`, `web`) VALUES
(1, 'cau', 'ko*ot', '', '', '');
a toto je samotna table:
CREATE TABLE `directors` (
`d_id` tinyint(4) NOT NULL auto_increment,
`admnick` varchar(120) NOT NULL,
`pass` varchar(120) NOT NULL,
`prava` varchar(100) NOT NULL,
`email` varchar(230) NOT NULL,
`web` varchar(200) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`d_id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=3 ;
|
|
pire píše: si si isty ze mas v tabulke stlpec meno??? a kde v tom scripte porovnavas meno co zadal s menom v db?? a taktiez heslo?
ale ved:
$dotaz = mysql_query("SELECT * FROM `directors` WHERE `admnick` = '$meno' and `pass` = '$heslo'") or die (mysql_error());
s toho casti 'admnick' a 'pass' su stlpce z databaze, a porovnavam ich s nazvami inputov teda premennymi $meno a $heslo.
|
|
daj si vypisat napr:
$Finish['admnick']
ci to vytiahne z db
|
tak to sprav takto pred tu podmienku hod toto
Kód: $f=mysql_num_rows($dotaz);
if ($f==1) { sem das to co sa ma vykonat ked meno a heslo sa zhoduje} else { $errmsg.="Nemas pristup!";}
ty si daval podmienku Kód: if($Finish['meno'])
ale v tabulke nemas stlpec meno !!!
|
|
ale ano vypíše to hodnotu Cau...a dokonca aj Ko*ot. Teda hodnoty zo stlpca Admnick a Pass. ale nejak sa to nedarí spracovať:) aby to robilo to čo chcem
Jeej diky Pire:D toho som si vobec nevsimol poplietol som to s inputom:) ale je zaujimavé že taká chyba by mohla biť hned do očí..že to trvalo kým si to niekto všimol lebo nie vždy ide len o efektivitu a tak..niekedy su to aj trivialne chyby ktoré sa mi stavaju v poslednom case furt:( ako tato
a ps uz to ide, ale proste som to If($Finish['meno']){ prepísal na If($Finish['admnick']){ a uz to ide
|
|
ak by si pozorne cital uz som ti to raz pisal vtedy ked som sa pytal kde porovnavas udaje
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 13 ] | |
|