Rozhodol som sa k notebooku si dokúpiť bezdrôtovú myšku, keďže doteraz som k nemu používal 4-ročnú Genius myšku za 100sk s ktorou sa nedalo pracovať. Chcel som myšku menších rozmerov, myšku schopnú pracovať na rôznych povrchoch a bez zbytočného kábla, keďže by to nemala byť herná myška ale myška určená na prenášanie.. moje rozhodnutie padlo na najvyšší model od Logitechu a to M505
Vopred sa ospravedlňujem za niektoré nie príliš kvalitné fotky, ale sú fotená 3,2Mpix mobilným foťákom.
Oficiálna stránka
Logitech laser M505 Nano - 32,15 eur //datacom//
Príslušenstvo:
Myška je dodaná v klasickom plastovom zatavenom obale... obal pôsobí dojmom, že ani pri páde sa myške nič nestane... v tomto smere je to OK... V balení boli aj 2 tuškové batérie Duracell + manuál.
Spracovanie:
Na prvý pohľad pôsobí myška veľmi dobrým dojmom... z bočných strán je pogumovaná.
Čo však trošku narúša dobrý dojem sú lesklé plasty... celá spodná časť je lesklá z piano blacku. Rovnako ako aj celá vrchná časť... pri stisnutí hlavných tlačidiel nepôsobia práve najlepším dojmom.
Najmä mi však na myške najviac prekáža kryt, pod ktorý sa dávajú batérie... ten má vôľu cca 0,5mm takže sa dá posúvať dopredu dozadu aj keď je uzavretý, čo znamená že vydáva nepríjemné zvuky a nepôsobí zrovna dojmom že je na myške za viac ako 30 eur.
USB prijímač má miniatúrne rozmery a vôbec neprekáža
Prijímač sa taktiež šikovne dá schovať do myšky... bohužiaľ toto riešenie nepovažujem za najlepšie, keďže zakaždým treba otvárať kryt na myške a obávam sa, že po čase ten kryt získa ešte väčšiu vôľu ako má teraz. Niektoré myšky to majú riešené spôsobom, že prijímač sa zapichne niekde zospodu myšky, čo považujem za praktickejšie riešenie.
Na spodku myšky nájdeme vypínač, samozrejme snímač s 1600dpi a aj otvárač ten nešťastnej krytky na batérie.
Stav batérie signalizuje svetielko, ktoré ale nesvieti stále ale iba cca 10 sekúnd po zapnutí myšky
Ergonómia:
Osobne mi myš padla do ruky ako uliata, pracuje sa mi s ňou vynikajúco ak napriek tomu že je malých rozmerov.
Pre porovnanie veľkosť oproti A4tech 750BF
Myška určité prvky ergonómie má, napríklad mierne dovnútra prehnuté hlavné tlačidlá, priestor pre palec je dostatočný, proste mne osobne vyhovuje. Myš je samozrejme symetrická.
Tlačidlá:
Myš nemá žiadne postranné tlačidlá má však do strán vykláňacie koliesko.. Samotné koliesko má plynulý pohyb, jemné vrúbkovanie.. čo mi trochu vadí je, že ide stlačiť dosť ťažko, naopak do strán na nakláňa veľmi ľahko, niekedy sa môže stáť že chcete koliesko zatlačiť, namiesto toho ho nakloníte. Samotné hlavné tlačidlá idú stlačiť ľahko, vydávajú pritom celkom ostrý hlučný zvuk, asi tak ako A4tech
Testy:
Pridám sem ešte nejaké výsledky z testovacích programov. Myšku používam bez akéhokoľvek software.
Z výsledkov je jasné, že nejde o žiadnu gamerskú myš, ale to som ani nechcel... hry ako San Andreas aj Live For Speed zvláda na jedničku takže sa nemám načo sťažovať, čakal som nejakú viditeľnú odozvu ale v tomto ma myška nesklamala.
Záver:
Celkovo je môj názor ta túto myšku dobrý, možno som čakal trošku viac, čo sa týka spracovania ale pracuje sa mi s ňou perfektne, nemám problém s ňou pracovať na rôznych povrchoch ako lesklý stôl, moje koleno
, koberec atď. Čiže jedinú výhradu celkovo mám k spracovaniu ale to sa dá prežiť. Dôležité je že pracuje tak ako má. Mojími pocitmy by som ju
ohodnotil 75%