Tuto mys som kupil ako nahradu za A4 tech X-750 BF, sice mi vyhovovala po technickej aj ergonomickej stranke ale dost mi zacal vadit kabel a tak som sa rozhodol poobzerat po niecom bezdrotovom. Moje poziadavky boli laserovy snimac, bocne tlacidla na pohyb vpred-vzad a klasicka velkost cize ziadna notebookova mini myska. Tym sa mi vyber podstatne zredukoval a nakoniec som si vybral tuto mys. Do ruky padne perfektne, vdaka tomu ze je na bokoch pouzita guma sa nesmyka, napomaha tomu tiez zdrsneny povrch plastu na chrbte. Proti spracovaniu nemam najmensie vyhrady a o kvalite je presvedceny aj vyrobca kedze na nu dava 5 rocnu zaruku. Celkovo je na myske 9 tlacidiel, lave, prave, scroll s potvrdzovacou funkciou a moznostou naklanat do oboch stran, specialne vyhladavacie tlacidlo ku ktoremu sa este dostaneme a bocne tlacidla na pohyb vpred-vzad a na spodku tlacidlo na vypinanie/zapinanie ktore pri kratkom stlaceni aktivuje na par sekund indikator nabitia baterie na vrchnej strane. Az na jednu diskusiu som nikde nenarazil na informaciu o rozliseni za co by som dal obrovske minus hlavne vyrobcovi. V spominanej diskusii trvrdili ze mys ma 1000 dpi, podla mna je to hlupost, subjektivne tipujem tak 1600 dpi. Podla vyrobcu by mal laser dobre fungovat na vacsine povrchov co mozem potvrdit len z casti. Neporadil si so zrkadlom, a na skleneom stole dost zmatkoval, ale na drevenom stole, dlazdiciach papiery...nebol problem. Dalsia zaujimavost je scrollovacie kolecko ktore dokaze fungovat v dvoch polohach ktore sa prepinaju na spodku mysky. V prvej funguje ako bezna mys, v druhej ide uplne hladko a dokaze za 7 sekund prejst 10 000 riadkov. Ma to urychlyt pracu, mna to skor spomalovalo kezde som si stale daval pozor na prsty aby som nahodou netukol do kolecka pretoze v tom momente sa dokument v momente zoscrolloval az na koniec, ale je to len o sile zvyku. Nepredpokladam ze to niekedy budem vyuzivat. Dalsie vylepsenie je vyhladavacie tlacidlo ktore vyznaceny text vyhlada napr. cez google. yahoo a pod. Ergonomicky je riesene dost nestastne, keby bolo o 0,5 cm nizsie bolo by to o moc lepsie. No a posledna vec ktorou ma byt mys odlisna od inych je vydrz baterie, podla vyrobcu az jeden rok. Po troch dnoch bezneho pouzivania cca 10 hodin denne na baterach duracell je aktualna kapacita 95%, odhadujem teda ze mys vydrzi ak 3 mesiace, ale pri novych bateriach to bude urcite viac. Mys mam zatial 3 dni cize toto berte ako taky prvy dojem, postupne budem doplnat dalsie skusenosti, ak mate akekolvek otazky kludne sa pytajte budem sa snazit odpovedat
Prikladam este galeriu mysky a ovladacieho centra k nej
http://img688.imageshack.us/g/66886668.jpg/