Zdravím, poskladal som pc, zvuk ťahám zo zvukovky, ktorá už bola na matičnej. Zvukovka je SupremeFX(matičná ASUS Z170 PRO GAMING).
Zvuk(zároveň i obraz) ťahám hdmi káblom z 3D karty, ide do receiveru yamaha RX- S601, repráky Bowers & Wilkins 683 S2.(filmy, muzika)
Hry hrám väčšinou cez sluchátka Sennheiser HD558. Sluchátka zapájam do zvukovky, neťahám to cez receiver, pretože keď ja hrám, väčšinou žena kuká TV, čiže receiver je využitý inak.
Teraz moja otázka. Využil by som zvukovú kartu, alebo ten SupremeFX stačí? Na nete som o nej poriadne nič nenašiel, akurát na stránkach výrobcu, že je bohovská.. Ale tak to nie je veľmi dôveryhodný zdroj informácií.
No už keď, mám repráky aké mám, chcel by som ich využiť naplno. Len neviem, či má zmysel pridávať kartu, keď mi zvuk upravuje receiver. Max na tie sluchátka nejaký zosilovač, tam by som zmysel videl. No už i tá SupremeFX má 300ohm slúchadlový zosilovač.
Nevyznám sa do toho, preto píšem sem, isto sa nájde niekto, kto si tým už prešiel a má skúsenosti.
Neviem, či som to pochopiteľne opísal, ak by ste mali nejasnosti napíšte, hneď doplním info.
Zo zvukoviek, čo som pozeral sa mi pozdáva Creative Sound Blaster ZxR(už len kvôli tým dvom kartám, to bude krásny vzhľad v bedni).
Prípadne, ak by ste mi napísali, že je to nezmysel, kupovať kartu a potom to posielať cez receiver, možno by som skúsil iba slúchadlový zosík napríklad M-Audio - Super DAC.
Len neviem, či by mi to na niečo bolo, kedže na supremefx slúchadlovy zosík je tiež možno dostačujúci. vzhľadom na moje slúchadlá.
Nehovorím, že potrebujem riešiť zvuk, lebo je zlý, no rád by som z neho vytiahol maximum
Budem ozaj vďačný za vaše postrehy a typy.