Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či by mi náhodou niekto z vás nevedel dať informáciu ohľadom prijímacieho konania na aplikovanú informatiku na Matfyz UK. Princíp prijímania študentov na bakalárske štúdium je následovný: uchádzači sú rozdelení do 2 skupín. V prvej skupine sú ľudia, ktorí majú do troch rokov starú maturitu z matematiky a/alebo z informatiky. Títo ľudia sú na štúdium prijatí bez prijímačiek. Taktiež ak uchádzač, ktorý má do 3 rokov starú maturitu napíše Národnú porovnávaciu skúšku z matematiky nad 50. percentil, tak ho tiež prijímu. V druhej skupine sú teda ľudia, ktorí majú maturitu starú 4 roky a viac. V tomto prípade sa rozhoduje o prijatí následovne - uchádzač musí absolvovať test z matematiky aj informatiky. Každý z testov má 20 bodov (čiže dokopy 40). Test z matematiky je organizovaný SCIO (ide teda o Národnú porovnávaciu skúšku). Percentil, ktorý uchádzač dosiahne sa vydelí číslom 5 a to je jeho skóre z 20. Test z informatiky organizuje Matfyz a má 20 bodov. Vyvodzujem z toho teda, že najprv škola naberie ľudí z prvej skupiny a potom podľa poradovníka príjme ešte toľko ľudí z druhej skupiny, koľko zostane voľných miest. Plánovaný počet prijatých ľudí je 200. Ja bohužiaľ patrím do druhej skupiny a preto by som sa chcela opýtať, či náhodou niekto nemáte informácie o tom, koľko bodov (zo 40) teda musí približne uchádzač z druhej skupiny mať, aby mu to stačilo na prijatie?
|