Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 10 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 21.12.08 Prihlásený: 12.03.14 Príspevky: 92 Témy: 16 | 16 Bydlisko: Okolie BA |
Zdravim Vas,
Chcem Vas poprosit o poradenie, potrebujem motherboard,cpucko,ramku a hardisk. Cena je do 600€.
Ide o pc, na ktorom sa bude pracovat v photoshope, preto je potrebny vysoky vykon procesora (8gb ram), a nejaky 10 tisic otackovy disk. (nemusi byt az taky velky), operacny system by bol Win 7 Prof.
Cpu sa mi pozdava: http://www.alza.sk/intel-core-i5-750-qu ... 136077.htm
Ram: (nieco asi z tohoto): http://www.alza.sk/pameti/ddr3/8gb-kit- ... 851504.htm
otazka ci toto: http://www.alza.sk/kingston-8gb-kit-ddr ... 149195.htm
alebo toto: http://www.alza.sk/corsair-8gb-kit-ddr3 ... 149251.htm
(celkovo ked chcem mat 8gb ram je lepsie 2x4GB alebo 4x2GB ?)
Ako sparovat procak s ramkou aby to bolo ok ? ked pri procesore piste: "- Integrovaný dvojkanálový radič pamätí DDR3 až do 1333 MHz" Co to znamena ?
Este pripomienka, cpucko stvorjadro je good pre photoshop ?
Dosku necha na poradenie od Vas, (zislo by sa uz do buduca usb 3)
Zdroj mam500W Fortron, resp 450W fortron (alebo potrebujem nieco silnejsie) ?
// oprav si linky, nefunguju. ac.milan
450W Fortron staci, ak v PC nie je pazrava graficka karta, 500W staci,ak je tam aj lepsia grafika. ac.milan
_________________ think differend |
|
Registrovaný: 14.02.10 Príspevky: 1392 Témy: 277 | 277 Bydlisko: Kolárovo | |
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5404 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava | |
|
Tamten WD co som dal je aj dost rýchly, uz som si vsimol, ze sa tie tie Velociraptory pacia, ale je to dost drahe, o tom by som ani neuvazoval, skvor nejaky SSD.
|
|
Registrovaný: 27.04.06 Prihlásený: 02.12.24 Príspevky: 2145 Témy: 236 | 236 Bydlisko: Topolčany |
shaggy píše: ...
konecne niekto kto sklada zostavu podla pouzitia...rychly disk spravi pri photoshope svoje...
|
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5404 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
SpartanEx - ten WD môže byť rýchly, ale počet platní a ich hustota je u toho Seagate proste vidieť (je rýchlejší).
A SSD je fajn do notebookov, ja som tiež pri kúpe počítača uvažoval o Velociraptore ako systémovom disku, ale nestálo mi to za tú cenu. SSD stále považujem za nie úplne ideálnu a doladenú technológiu, osobne by som teda na prácu uprednostnil práve ten 10tis. otáčkový disk.
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
|
Myslim si, ze iba tazko najdes niekoho, kto by s tebou suhlasil, za jedinu nevyhodu povazujem, postupnu stratu vykonu po case, ale ta sa da minimalizovat, a nove Intel SSD vydrzia aspon 5 rokov takze u mna neni o com.
|
|
Registrovaný: 19.12.08 Prihlásený: 03.01.25 Príspevky: 18765 Témy: 181 | 181 Bydlisko: Slovenský G... |
súhlasím s oboma... lacnejšie SSD sú skvelé oživenie do notebookov, kde predtým úradovali 5400RPM disky... ale proste lacnejšie SSD neprinášajú zas také oživenie v pc, rýchlosť čítania je väčšinou vyššia ale zápisu dokonca aj nižšia ako u klasických HDD... ale napríklad ako píše SpartanEx SSD X25 80GB od Intelu je perfektná voľba aj do desktopu a prináša výrazne oživenie a aj o dosť vyšší výkon ako Velociraptor... + absolútne ticho a minimálna spotreba ale tá je nevýrazná a zanikne v pc aj u klasických HDD (tých 8W je nič u SSD to je 1-3W čiže opäť skôr prínos do notebookov) Velociraptory majú až 40dB čo je celkom dosť a v tichej zostave budú najhlúčnejšie... ale napr v mojom by to bola najtichšia súčiastka Ja osobne by som volil už SSD no len za predpokladu, že bude fungovať pod Win 7, na staršie OS sa SSD neoplatí dávať
_________________ ASUS PRIME B550M-A, AMD Ryzen 5 5600, SilentiumPC Fera 3, 2x8GB DDR4 G.SKILL 2x8 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 Trident Z RGB, ASUS Dual RX 6650 XT, Fractal Define Mini C TG, Samsung EVO 970 1TB NVMe, Logitech G305, Logitech K360, iPhone 12 Mini |
|
|
Do NB...ako pre koho, idealne je to do NB, kde su 2 disky. Ked je tam iba jeden, na ktrom je caste prepisovanie dat, prejavi sa znacne ta nevyhoda, ktoru som opisoval.
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 10 ] | |
|