tombi píše:
Zdravim .. mam velky problem . Vcera po prezerani internetovych stranok mi vyskocilo na plochu Metropolitan Police Central e-crime Unit, a nic ine sa neda robit .. aj po restartovani to zakazdym vyhodi a neda sa absolutne nic robit iba zaplatit hehe .. na nete som sa docital ze je to malware a postupoval som podla tohto navodu
http://www.cyberwarzone.com/cyberwarfar ... it-malware ... no uz pri prvom kroku ze dostat sa do nudzoveho rezimu mi zlihalo za kazdym skocila modra tabulka pri bootovani windowsu xp a restartlo sa takze to takto neslo .. nahodil som tam novy win xp bez formatu a po jeho nainstalovani nic nefungovalo mal som plochu mohol som si otvarat priecinky ale to je vsetko .. ziadny exe subor ani nic sa proste nedalo otvorit ze nemam opravnenie .. tu som sa dostal do nudzoveho rezimu a za pomoci prikazoveho riadku som spustil combofix, po dokonceni som myslel ze mi nabehne normalne ten stary win bez problemov ale ten mpceu tam ostava .. v novom win som ale mohol uz pracovat aj s exe subormi ale aj tak je to divne nefunguje mi tam net napr .. nainstaloval som tam trojankiller aj spybot , po prcisteni to stale nema ziadny efekt na stary win .. ako poslednu moznost vidim kompletne naformatovanie hdd, ale nechcem prist o vsetky dokumenty tak co by ste mi poradili ?
Skus spustit nejaku Live CD distribuciu, napriklad BackTrack, Ubuntu. Po spusteni si vykopiruj dolezite data, vloz instalacne CD ci ine medium do pocitaca,
zmaz vsetky particie , po zmazani particii vytvor
nove oddiely . Myslim, ze mas operacny system Windows XP (pisal si), takze u WinXP sa mount robi automaticky, cize staci len zmazat oddiely pevneho disku (po zalohe dat), preinstalovat operacny system z media a skusit pouzit novy operacny system. Az nepojde, skus spustit utilitu Zemana AntiLogger pri bootovaní Windows. Ešte predtým (až máš druhý partičný oddiel) skús nainštalovať operačný systém na druhý oddiel partície. či to nepomôže.
- Skús poslať screen partičnej tabuľky na fórum prípadne do pastebin protokol ComboFix-u.