Po pár dňoch používania tejto témy som sa rozhodol napísať krátku recenziu tejto, podľa mňa výbornej, témy.
Krátke info
Názov témy : PCFORUM.NTH
Vytvoril :
eXistenZ
Veľkosť : 352 kB
Použiteľnosť na telefóny : všetky Nokie, ale zatiaľ správne zobrazenie na N 6300 a 5300
Stiahnutie :
Stiahnuť si ju môžete tu
Recenzia
Po stiahnutí témy som si ju ihneď dal do telefónu, do mojej Nokie 6300. Na prvý pohľad pôsobila príjemným nenásilným dojmom. Ako základná farba je použitá modrá vo všetkých odtieňoch. Samotné úvodná obrazovka sa skladá s troch častí. Vrchného modrého pásika, kde je signál, čas, atď. – písmo je dobre čitateľné. Bledomodrého stredu s logom PCfóra – príjemné, málo farieb, dotvára celkový obraz. A nakoniec spodného modrého pásika s navigáciou a vstupom do menu. Všetky tri tlačidlá sú oddelené a dobre čitateľné. Po vstupe do menu na prvý pohľad zaujmú nové ikony v štýle Windows, ktoré sú takisto príjemné. Možno jedinou chybičkou je, že nie sú pohyblivé, ale to až tak strašne nevadí. Ako pozadie pri pohybe po celom systéme telefónu slúži fotka starej dobrej klávesnice, ktorá je stlmená, aby až tak veľmi neprekážala. Pohyb po celom telefóne je dobrý, a to z hľadiska čitateľnosti jednotlivých ponúk (veľa tém, čo používa obrázky často používa aj písmo totožné s obrázkami, ktoré je veľmi časti nečitateľné.). Farba ponuky, na ktorej sa nachádzate je tmavomodrá a vyznačená tiež bielym obdĺžnikom, neoznačená je bledšia, ale na pozadí stále dobre čitateľná. Všetky stavy oznámenia telefónu ako „Tlačidlá blokované“ sú písané čiernym písmom na bielej priesvitnej farbe. No a medzi ďalšie hodnotiace prvky pri Nokiách tvorí prehrávač hudby, kde je často problém písmo. Na tejto téme je názov pesničky v už spomínanej tmavomodrej farbe. Album a interpret už sú ale v slabomodrej, ktorá je na modrom pozadí nečitateľná(niektorým to až tak nevadí, pretože pokiaľ si prečítate názov pesničky nie je ťažké priradiť k nej interpreta a keď je, tak sa spýtate toho, kto to počúva ;-) ). A nakoniec je tu ešte kalendár, ktorý je tiež veľmi dobre čitateľný a vyznačenie dní je tiež dostačujúce.
Záverečné hodnotenie
S čistým svedomím môžem povedať, že je to zatiaľ najlepšia téme, akú som mal. Celá je v modrej, ukľudňujúcej farbe, ale všetko je dobre čitateľné, farba písma je použitá správne. Téma nie je zbytočne prepchatá žiadnymi animáciami či znakmi alebo smajlíkmi, ktorý by sa zobrazovali pri behaní po telefóne. Hodnotím ju veľmi kladne.
Hodnotenie
Moje hodnotenie čo sa týka bodov je 9/10
writed by Martin „Švolo“ Švolík; all rights reserved © 2008