Fíha, tolko otázok, ani som necakal
Vysvetlenie toho , prečo tam veľa vecí nieje je na konci príspevku... FOTO bude, ale nekvalitné (ako tie 4 čo sú len odkazy), toto som mal požičaný foťák tak som to využil...
Tákže:
0.5: Ak ste si všimli taký kovový výčnelok vpravo, tak to je vešiak na CD
1.červený displej ukazuje teplotu na jednom konkrétnom mieste (cca medzi grafikou a zdrojom) a ukazuje pomerne presne - keď nejaký fan zapnem/vypnem, hneď to vidno
2.Tie všetky šťukátka (dobrý výraz) zapínajú osvetlenie v dierach pri vlne (nevidno moc dobre, ledky sú už staré a nesvietia tak dobre), potom to červené svetlo rpi stole pod kompom, časom(raz - deň - 50rokov) tam zapojím aj prepínač aby vypínal ledky vo vnútri case-u (namiesto neonu) a jeden ešte spína vetrák. Pôvodne mi fungovali ešte dva - chladenie pod HDD a spínanie predného vetráku - ale predný vetrák je voči zdroju nehlučný (šmejd jeden, plánujem dať do zdroja dáky AC fan) tak som nepovažoval za potrebné ho vypínať - navyše keď tento PC "topí" viac ako starý PC.
Chladenie pod hdd odišlo a s ním a jeho spínanie (ale stále je tam možnosť pripojiť ľubovolné 2 trojpinové fany a spínať ich - ešte majú konektory)
Čo časom pribudne, to budem ešte spínať. A dva modré tlačidlá(okrúhle) mali byť na to, aby som nimi spínal niečo... (1 stlačenie - ON, 2. stlačenie OFF atď)
3.To LCD namiesto disketoviek je tam na to, aby tam nebola diera
je funkčné aj tak, ale nemám 2 paralelné porty tak mi ide len ten na stole a raz ho možno vymením za ten na stole ak sa nejak zlomí slebo čo. Rozmerovo sú zhodné (kto chce predám, ale dúfam že neporušujem pravidlá ).
Má modré aj zelené podsvietenie. Pôvodne tam mal byť vyrytý drak do plexi, ale potom som sa dostal k tomu LCD ako sliepka k zrnu, tak som na draka...
TO ALL:
Ako by som mal prestriekať ten predok ??? Chcel som niečo také ako tsunami mód (keď už je tam vpredu vlna) alebo zebra mód
ale to by zrejme nesedelo s HL2 logom (teoreticky sa ho môžem zbaviť)
Kto chce, vezmite do skicára a nakreslite ako by to malo byť
Ináč ešte ma napadlo - plexi na boku je z LCD monitora z notebooku - a podľa mňa veľmo dobre šíri svetlo jednak z LED neonu a jednak z fanu. Predný fan je ešte pre srandu oflexovaný kovovou sieťkou (zo starého vykuchaného kábla) a ešte plánujem dať hore jeden 80x80 fan , ktorý je už tiež oflexovaný tým istým a čaká na využitie... Ešte vzadu navrchu bude taká čierna chladiaca mriežka z chladenia monitora
a vzadu plánujem okrem výmeny fanu v zdroji pridať aj mriežku do zdroja (ten plech vypíliť) a pridať aj ďalšiu mriežku na menší fan (60x60)
Vnútro bedne je vypchaté takou antihlučnou penou (ale nie origi, len to tak vyzerá ako kopčeky) a ak si pozorne všimnete, ešte jej mám dosť aj na vrchu bedne.
Vzadu mám ešte 3x regulátor otáčok na fany homemade a plánujem do zadu kúpiť taký fan, čo vyfukuje zboku, aby vyfukoval von pri PCI pozíciách. Možno aj dva.
Prečo som to ešte neurobil ??? Stredná škola, štvrtý ročník, maturity
Citácia:
...ako trabant po tuningu...
Nešlo mi o to aby to bolo dokonalé , ale aby sa mi to hlavne páčilo, fungovalo a plnilo svoju úžitkovú hodnotu...
Chyť fotky, gimp a predveď ako by sa to dalo krajšie...
A čudoval by si sa, niekedy aj vytunovaný trabant vyzerá dobre