je to trosku stare, ale mam centrino 1.86Ghz a fan bezi stale, co je normalne... lenze koluju tu vseliake bludy,
1. moj HP nx 6110 ma taky bios ze tam nenastavim skoro nic, nieze este otacky fanu... a vela notebookov ma tak spraveny bios
2. ked zapnem NHC hned mi klesnu otacky, cize zacne sa to ovladat NHC, ale ked prestavujem v ACPI tak sa nic nedeje.. niekedy mam pocit ze to vobec nereaguje na fan... napriklad teplota 50' a ja mam nastavene pri 50 nejakych 30 % otacok ale ked to prepisem na 25 alebo 50 alebo hocikolko inak tak sa ventilator kruti stale rovnako... na druhej strane ked nastavujem extremi aby sa uz pri nejakych 60' tocil na 90% tak sa tak brutalne zacne tocit aj pri 60'... je to vseliake podozrive...
3. v ACPI sa mi neda nastavit vypnuty fun mam tam limit 15% otacok... neviem ako by som to mohol nastavit aby to bolo v iddli pasivne.. aj ked: bez NHC nic nerobim a fun sa kruti tak ze je ho v noci aj pocut
a ked zapnem NHC pomoze to a fan sa krutitakmer nepocutelne... dokonca aj pri zapnutom torrente alebo DC++ alebo nenarocnej web stranke...
to boli len konstatovania... ale rad by som sa spytal ci ma niekto skusenosti zo znizovanim voltov v NHC, ja by som to skusil, len sa bojim co ked to prezenem ci sa to po restarte napravy alebo ci ked nastavim aby sa NHC po restarte nespustal sam ci to pojde normalne... nechcem si pokazit NB ale par stupnov by mu asi pomohlo v zivotnosti a vobec... ani neviem ako to mam nastavit na stranke NHC su priklady o kolko sa asi daju znizit volty ale co znamena to on multiplier of (6od 6 do 14)??? a pri kazdom sa daju nastavit urcite volty... ak mate s timto skusenost napiste pls... DIKY