Na msi b85m-e45 mám asi mesiac zapojený WD green 1TB ,SSD disk ADATA Premier Pro SP610 128GB, DVD napalovačku ASUS, všetko je to zapojené na SATA 3 portoch. Pred nedávnom som si menil PC zdroj lebo v starom pri spúšťaní začal rapkať chladič. momentálne mám Cooler Master B600 ver.2. Po jednom dni používania (s novým zdrojom) mi pri zapnutí PC vypísalo aby som vložil bootovacie zariadenie. Keď som sa dostal do biosu tak som si všimol pri bootovacom menu že ovládače zariadení pre SSD disk a CD rom sú nepomenované a sú tam iba otázniky "??". po reštartovaní pc už načítalo windows normálne. Skúsil som zapojiť naspať starý zdroj, ale chyba sa opakovala. Skúsil som vymeniť zapojenie sata pre obe zariadenia a potom počítač bootoval okamžite bez akéhokolvek hlásenia. Problém s otáznikmi v Biose stále zostal. avšak táto základná doska má možnosť pozrieť pomocou board explorer všetko čo je na nej zapojené a tam mi jasne správne ukazuje všetky zariadenia. Po spustení sa predtím aj teraz počítač správa normálne. Prosím mohli by ste mi poradiť čo s tými otáznikmi ? či to niečo znamená a ako to riešiť. ďakujem
|