Ahojte, mám zase jednu chuťovkovú otázku. Kúpil som do rodiny nový mobil a vraj, keď bol jeho majiteľ s ním na Štrbskom plese pri teplote cca -8 až -10 stupňov, tak prestal fungovať, nešiel potom ani nabíjať a až keď sa vo vnútri ohrial, tak začal ísť normálne. Všetkých ostatným čo boli s majiteľom v tom čase vonku mobily normálne fungovali. Medzičasom som ho aktualizoval na Android 9 a predtým ako budem mobil reklamovať chcem vyskúšať, či to spraví ešte raz, či to bol vtedy iba nejaký náhodný "úkaz" resp. či nový softvér prípadne odstránil problém.
Keďže momentálna teplota vonku na test vhodná nie je, tak mi napadlo dať mobil do mrazničky. Môžem ho tam v pohode dať ? Teoreticky by mu to asi nemalo uškodiť, lebo tých cca -18 čo je v mrazničke býva v mnohých oblastiach bežne a teda predpokladám, že bežný smartfón by takú teplotu aspoň krátkodobo mal zvládať. Ale to sú iba moje úvahy, tak sa radšej opýtam, určite s atu nájdu ľudia čo robia s mobilmi viac. Čo myslíte, môžem ho takto otestovať ?
|