Zdravím, dostal sa mi do rúk starší PC (zákl. doska ASUS, CPU 3 GHz Intel Pentium D, 512 MB RAM DDR2, 80 GB HDD, OS Windows XP Pro), ktorý nefungoval, problém bol taký, že po zapnutí síce sa ozvali ventilátory, svietila zelená dióda na bedni indikujúca zapnuté PC, ale obrazovka sa nikdy nezapla, ani klavesnica nereagovala, takže som resetoval BIOS cez jumper, ale ani to nepomohlo, všimol som si že sa prehrieva pasívny chladič chipsetu základnej dosky, už po 2-3 minútach zapnutého PC bol strašne horúci, tak som radšej všetko prečistil, celú dosku aj ostatne komponenty, ešte spomeniem že na doske je zelená kontrolná LEDka, ktorá po zapnutí zdroja svietila (aj keď bol PC vypnutý ale sieťový vypínač zdroja bol zapnutý). Aj keď som zistil že nie je chyba v zdroji a komponenty ako RAMky, či CPU sú tiež v poriadku, aj BIOS natvrdo resetovaný, stále to bolo hluché, potom po dvoch dňoch, keď som to PC zapol tak už sa nezapol PC vôbec, ani len ventilátory sa neroztočili, žiaľ zistil som že kontrolná LED dióda vo vnútri už nesvieti, ale BLIKÁ! takže už len na záver: je doska na vyhodenie? alebo ešte je nejaká možnosť ako to rozbehnúť?
|