Zdravim, zaujimalo by ma, čo sposobuje mrtvy pixel na monitore a či sa da nejako oživiť? Zvacsa vymenou displaya. http://www.digitaltrends.com/mobile/how-to-fix-a-dead-pixel/ ale tomuto navodu neverim, len som to nasiel na internetoch. Nikdy som to neskusal a ked sa to rozhodnes, robis to na vlastne riziko. A prečo sa mi objavil? Notebook mam iba mesiac, neprehrieval sa ani som display nijak nepoškodil. asi vyrobna vada Skúsil som zapojiť svoj Lcd monitor 19 palcový, možem ho mať pripojeny k notebooku aj nastalo, nerobi to nejaku extra zaťaž na notebook? Je to vyssia zataz na grafiku, ale pri beznych veciach nic vyznamne, hlavne ak ide o 19 monitor => nizke rozlisenie. Tak na notebooku mam 1366x768, v ktorom som aj hraval hry. Rovnake mam teraz aj na tomto monitore, takže ho môžem používať aj v hrách? Samozrejme. Na rozliseni monitora moc nezalezi, moderne grafiky podporuju v podstate vsetky. A oplatí sa reklamovať notebook s 1 mrtvym pixelom? Neviem ako je to u notebookov, ale vacsinu LCD by Ti kvoli tomu nevyreklamovali. Je to v tolerancii. Dakujem za všetky odpovede. ...