Dobrý deň, Mám počítač - doska Asus P5P41D, Core 2 Duo, 4GB RAM, grafika nejaká low-end - nechce naštartovať - ventilátory na CPU aj grafike sa rozbehnú, ale nezobrazuje obraz. Mám ešte jeden PC, takisto DDR2 a LGA 775 socket, tak som skúšal kombinovať komponenty v logickom poradí, aby som zistil, čo je funkčné a čo nie. Procesor, RAM, zdroj aj grafika fungujú v druhom PC. Usúdil som teda, že je doska mŕtva a z bazoša som kúpil druhú - MSI P6N SLI Platinum - avšak, narážam na rovnaký problém. Opäť to isté- doska svieti na zeleno, vetráky sa točia, ale žiadny obraz. Nová doska vyžaduje nie 4x +16V, ale 8x +16V. Taký kábel mi ale nejde zo zdroja - našiel som na internete, že by mala bez problémov fungovať aj s bežným napájaním a že prídavné 4x +16V sú len kvôli lepšej stabilite pri pretaktovanom CPU. SLI kartu mám zapojenú správne v NON-SLI pozícii. Skúšal som aj reset CMOS, striedať sloty RAM a rôzne moduly (1GB, 2GB moduly atď.), ale nič Je nejaká možnosť, ako tú dosku zachrániť, respektíve aspoň zdiagnostikovať doma? Neskutočne rád by som to rozchodil. Ďakujem pekne za každú odpoveď a za Váš čas strávený pri riešení môjho problému
|