Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 27 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 26.11.06 Prihlásený: 09.10.24 Príspevky: 4118 Témy: 319 | 319 Bydlisko: HE/BA |
A znova som tu s tým
Snažil som sa zapracovať všetky pripomienky, za ktoré ste ma zdrbali. Snažil som sa o flexibilný systém, ktorý bude prehľadný, s ktorým sa bude jednoducho pracovať.
Tiež som sa snažil vytvoriť stránku, ktorá by niečo povedala o tomto systéme. Keďže posledný krát bol veľký problém s tým, že ešte pre ten systém nič nie je vytvorené tak existujú aj 2 šablóny(galéria a blog) a 2 štýly, ktoré si môžte nainštalovať.
Samozrejme v budúcnosti sa to bude rozšírovať.
Stránka projektu je http://www.myowpa.sk/ demo nájdete na http://demo.myowpa.sk/
Prosím, hodnoďte grafiku aj použiteľnosť ako stránky tak aj systému(admin aj výstup)
Vďaka za KONŠTRUKTÍVNU kritiku.
|
|
Registrovaný: 10.01.10 Prihlásený: 19.05.12 Príspevky: 96 Témy: 6 | 6 |
Dobrý systém.
Osobne mám veľkú úctu k tým, čo niečo také vedia. A aj sa im do toho chce pútať.
_________________ Sony Vaio = Intel Pentium M
OS = Linux Ubuntu Netbook Edition
Samsung Galaxy SII 16GB - bohuzial v oprave
iPod Touch 3G 32GB = iOS 4.2.1 |
|
Registrovaný: 03.04.08 Prihlásený: 10.12.19 Príspevky: 4667 Témy: 37 | 37 Bydlisko: Trnava |
V opere mas rozbyte to demo > facebook zasahuje do "Skúška nového panelu" + to Skúška nového panelu ma nejaky zvlastny line-height. Tieto oficialne sablony by si mal mat vysperkovane ...
_________________ Hmmm .... Hrošíček ... [Homer] |
|
Registrovaný: 27.11.09 Prihlásený: 10.05.13 Príspevky: 254 Témy: 24 | 24 |
Uf
Nedalo mi a kukli sme zdrojaky. No nechcem ta nejako odradzat od dalsej tvorby ale hovori ti nieco OOP (Object-oriented programming) ?
Mas tam vela chyb a to tej CMS moz na kredite nepridava. Moja rada je nauc sa nejaky PHP framework napriklad Code integer (CI) zend alebo nette my robime v CI a osobne ho preferujem ale sto ludi sto chuti. Pouzivanim frameworku aspon eliminujes bezpecnostne rizika na minimu a v tom ja vidim najvacsiu rezervu v tvojom zdrojovom kode a za druhe naco sa trapit s vymyslanim uz vymysleneho a fungujuceho.
Na vonok to mozno vyzera prijatelne, z pohladu uzivatela a ono to mozno aj akosi funguje ale mas to derave ako reseto.
Grafika je v celku prijemna ale funkcne to tiez dost hapruje nemam cas to teraz rozpisovat.
Takze na zaver ak to chces robit poriadne co je predpokladam ucelom tak tadeto cesta nevedie. Ale za snahu a vytrvalost ti urcite oatri uznanie. Len to chce vyladit techniky:)
_________________ NIKDY NEHOVORÍM, ŽE SA NIEČO NEDÁ UROBIŤ, LEBO VŽDY SA MOŽE NÁJSŤ BLBEC, KTORÝ NEVIE ŽE SA TO NEDÁ A UROBÍ TO ! |
|
Registrovaný: 29.10.07 Prihlásený: 27.10.23 Príspevky: 1395 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
Dovolim si nesuhlasit. Sice som tie zdrojaky nevidel, ale uz principialne
OOP predsa nei je nutnost. PHP navyse nie je OOP jazyk. To ze objektovy pristup tam bol zapracovany, enznamena ze je automaticky lepsi.
Tvarit sa ze framework automaticky znamena zvysenie bezpecnosti je tiez dost naivne. Vyhody ma, pri vacsich projektoch, ale ak sa chces naozaj spolahnut na kazdu funkcnost, je lepsie si tie veci urobit. Navyse, Flety sa na tomto projekte ucil, takze je spravne ze sa nevrhol hned na frameworky. Takto aspon rozumie tomu co pisal (predpoklad).
Skus tie jeho diery popisat konkretne, nech ma tvoja kritika aj konstruktivny charakter a prinos.
_________________ PC: OS: Windows 11 (64bit) CPU: AMD Ryzen 5 3600 GPU: ASUS TUF RTX3060Ti 8GB RAM: 16GB DDR4-3200MHz Kingston Fury MB: ASUS TUF Gaming B550M WIFI SSD: 1000GB PCIe M.2 NVME Mobil: Xiaomi POCO F2 PRO |
|
Registrovaný: 24.09.06 Prihlásený: 15.07.23 Príspevky: 1427 Témy: 37 | 37 Bydlisko: Bratislava |
Za celý rok si nezvládol opraviť pár zásadných chýb o ktorých som ťa už dávno informoval. Ešte než ti ich pripomeniem pár poznámok všeobecne k projektu.
Dúfam, že si uvedomuješ, že tento projekt nemá absolútne žiadnu budúcnosť. Od ostatných podobných CMS a blogovacích systémov sa neodlišuješ vôbec ničím, jedine tak chýbajúcou funkcionalitou. Celý systém vyzerá ako nejaka prvotná vývojová verzia Wordpresu. Uniká mi niečo, alebo sa iba učíš programovať ?
Nemusíš byť úplne sklamaný, od poslednej verzie je vidieť určité zlepšenie. Najmä po stránke dizajnu to už nie je také zlé.
Teraz konkrétne pripomienky:
|
|
Citácia: OOP predsa nei je nutnost. PHP navyse nie je OOP jazyk. To ze objektovy pristup tam bol zapracovany, enznamena ze je automaticky lepsi. Tvarit sa ze framework automaticky znamena zvysenie bezpecnosti je tiez dost naivne.
To si robis srandu, alebo zijes v roku 2000 ?
No pozri si ten zdrojovy kod ak tomu teda rozumies a potom mozme podebatit.
Nemam cas vypisovat vsetky sql injection co tam ma a pod...
_________________ NIKDY NEHOVORÍM, ŽE SA NIEČO NEDÁ UROBIŤ, LEBO VŽDY SA MOŽE NÁJSŤ BLBEC, KTORÝ NEVIE ŽE SA TO NEDÁ A UROBÍ TO ! |
|
Registrovaný: 01.04.10 Prihlásený: 08.10.11 Príspevky: 339 Témy: 0 | 0 | |
Registrovaný: 26.11.06 Prihlásený: 09.10.24 Príspevky: 4118 Témy: 319 | 319 Bydlisko: HE/BA |
pa3ick, neviem si vonkoncom predstaviť ako by to mohlo vyzerať v OOP, stále mám pocit, že OOP sa na niečo také nehodí. Že je využiteľné v JS ale v PHP si ho neviem predstaviť.
itsgoingd,
- ponúkam .rar. Nemyslím, si že je málo rozšírený, alebo ťeby mal problém ho niekto otvoriť. A myslím, že je rezšírenejší ako .tar.gz
- dosť tú 777 využívam pri fungovaní adminu a niekde som čítal(myslím, že aj tu na fóre) že žiadne riziko to nie je. Ako by mohlo byť?
- mne to na chrome ide dobre. Myslím, že málo ľudí má chrome na linuxe a ešte menej tých, ktorý by ore tvorbu stránky potrebovali využiť nejaký CMS
-hmm "chybička se vloudila"
- takto to dopadne vždy keď má DB iné kódovanie ako systém(utf-8) a s tým by mal určite problém aj WP
a ešte k Injections: stránka je ošetrená(komentáre) login takisto. Nerozumiem načo by som mal ošetrovať celú administráciu. Kto vie napísať sql injection, ten aj vie čo to urobí a keby niečo také nechcel robiť so svojou stránkou tak to nespraví.
|
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
Flety, oop je práve pri podobných projektoch NUTNOSŤ. Ohľadom toho vôbec nesúhlasím s GoodWillom, pretože oop by jednoznačne pomohlo po všetkých stránkach...Projekt, ako ho chápem ja, by mal byť modulárny, znovupoužiteľný, prehľadný a podobne, a tam sa predsa OOP pýta.
Citácia: Vyhody ma, pri vacsich projektoch, ale ak sa chces naozaj spolahnut na kazdu funkcnost, je lepsie si tie veci urobit.
Nehnevaj sa GoodWill, ale ďalšia blbosť. Je prinajmenšom naivné myslieť si, že sám zvládne človek (a to ešte taký, ktorý sa len učí) to, čo zvládli tímy programátorov, ktoré majú na starosti frameworky, nebodaj ešte lepšie ako oni...
_________________ C#, PHP, ... |
|
Citácia: pa3ick, neviem si vonkoncom predstaviť ako by to mohlo vyzerať v OOP, stále mám pocit, že OOP sa na niečo také nehodí. Že je využiteľné v JS ale v PHP si ho neviem predstaviť.
Nechcem sa ta nijako dotknut ale z tejto vety mi jednoznacne vypliva ze nie celkom rozumies co to OOP je resp. aky je zakladny rozdiel medzi peoceduralnym a objektovym programovanim.
Je to tazke vysvetlit troma riadkami ked ti chybaju zaklady ale velmi zjednodusene povedane.
Procedurálne programovanie je vo vseobecnosti pisanie prikazov, ktore sa v nejakom slede vykonavaju a spolu vytvaraju nejaky algoritmus. Objektovo orientovane programovanie sa zameriava na pracu s datami.
Velku cast toho co mas napisane v OOP by teoreticky bolo mozne popisat proceduralne. OOP ti ale dovoluje tiet problemy popisat elegantnejsie a zrozumitelnejsie.
Vacsina modernych programovacich jazykov podporuje OOP vratane PHP asi na tom nieco bude.
Walther to vystihol celkom presne nutnost nasadit OOP na tvoj projekt je okrem ineho v tom a ja to povazujem za najdolezitejsie ze bez OOP to bude nemodularne.
A modularnost je pri redakcnom systeme velmy vyznamana vlastnost, to urcite uznas sam
V OOP aplikacia vznika ovela jasnejsie pocnuc napadmi v tvojej hlave postupujuc cez Use Case diagramy a konciac sofistykovanou aplikaciou.
Nijako ta nechcem podcenovat ani ti dokazat ze na to nemas a pod... Chcem ta len usmernit na co by si sa mal zamerat pokial to s programovanim do buducna myslis vazne a to je nastudovanim si zakladov ako dnes programatori pri tvorbe podobnych aplikacii myslia a to je objektovo
Ja uz sam neprogramujem len na teoretickej baze ale venujem sa vyvoju aplikacii. Programovanie je pre mladsich ja sa uz venujem len biznisu
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
píšeš pa3ick, ako keby si bol matuzalem posnažil som sa to Fletymu vysvetliť čo najpolopastickejšie mimo fóra a napísal, že tomu asi už aspoň cca rozumie, tak som zvedavý na update
_________________ C#, PHP, ... |
|
Registrovaný: 01.04.10 Prihlásený: 08.10.11 Príspevky: 339 Témy: 0 | 0 |
Tak to ja som druhy extrem.
V skole sme raz mali test - vymysliet nejaky algoritmus, nieco simulovat.
Vsetci pisali v C apod., jedine ja som to spravil objektovo v Jave. Vsetci mi vraveli, ze som blazon, ze sa to nehodi na taketo veci.
Mal som to hotove prvy
OOP prinasa do programovania poriadok, bez toho by som uz pisal ozaj len drobnosti.
|
|
No nič, teraz systém nebudem nejako extra vylepšovať. Nechám to zatiaľ tak. OOP ma zaujalo a zrejme systém prerobím do OOP. Mrzí ma, že ste mi o OOP nepovedali pri minulej verzií, keďže teraz to z vašej strany vnímam ako najväčší problém v mojom systéme.
Osobne si myslím, že tento systém urobil veľký pokrok, oproti predchádzajúcim verziám. Samozrejme stále má množstvo chýb ale: vyzerá lepšie aj stránka aj systém. Je prívetivejší a graficky príjemnejší. Hlási toho oveľa viac. Aj keď som zabudol na množstvo hlášok, myslím, že je to lepšie. Tiež si myslím, že tento systém má lepšiu myšlienku ako Wordpress, Krajší design ako Joomla a pochopiteľnejšie rozhranie a fungovanie ako Drupal. A myslím, že keby nemal tak blbý názov, bol by v OOP a hlásil by VŠETKO, tak by mohol úspešne preraziť medzi naj.
Možno sa objaví "voľné pokračovanie" niekedy o rok po "konci sveta".
Každopádne veľa som sa pri ňom naučil a aspoň mám niečo na SOČ Vám ďakujem za pripomienky hlavne:
- shaggymu za jeho neustálu iróniu a protivnosť,
- itsgoingdovi za kvalitné hlásenia o každej prkotine a vysvetlenia,
- waltherovi a pa3ickovi za privedenie k OOP(aspoň som sa začal zaujímať o to, uvidíme ako to dopadne)
a ostatným, ktorí testovali, hodnotili a kritizovali aj tím, ktorý pochválili.
|
|
Registrovaný: 03.04.08 Prihlásený: 10.12.19 Príspevky: 4667 Témy: 37 | 37 Bydlisko: Trnava |
Flety píše: ... Wordpress, Krajší design ako Joomla a pochopiteľnejšie rozhranie a fungovanie ako Drupal...
Dufam ze tato veta bola myslena ako vtip alebo som to zle pochopil ...
|
Registrovaný: 20.10.08 Prihlásený: 21.06.22 Príspevky: 2602 Témy: 31 | 31 Bydlisko: Bratislava |
itsgoingd píše: Dúfam, že si uvedomuješ, že tento projekt nemá absolútne žiadnu budúcnosť.
Ale co by. Minimalne moze velku cast CMSka vyuzivat pri tvorbe webu na mieru pre konkretneho zakaznika. Cudoval by si sa kolko blbcov (klientov) sa najde co si nechaju nainstalovat na svoje servery hociake kraviny. Tym samozrejme nechcem povedat, ze toto CMS je kravina. Neskusal som ho..
No a k tebe Flety
1) rar vobec nie je rozsireny format. ako bolo povedane, zip a hlavne pre linuxakov tar.gz pripadne bz2
2) OOP je nutnost, ale to si si uvedomil uz aj sam
3) sqli treba osetrit vsade.. predstav si, ze poslem adminovy systemu url s prikazom ktory dropne databazu? idealne to zabalim do nejakeho url shorteneru, admin blbec na to klikne a problem je na svete.
4) ked som si nedavno skusobne po roku znovu rozbehal linux, prve co som spravil bola instalacia chromiumu (absencia poriadneho browseru bol aj moj dovod prechodu z linuxu na windows), takze vynechat tento browser je hlupost, rovnako ako ignorovat linuxakov, ktorych je uz riadna kopa.. Teda "linuxakov" aby som neurazil tych ozajstnych..
To je asi tak vsetko...
_________________ Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB |
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5404 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
Flety (a ostatní) - ja si nemyslím, že najväčším problémom jeho aplikácie je to, že nie je písaná objektovo. Problémom je to, ako je písaná a aké sú tam diery.
Tiež sa mi páči tvoj zmysel pre humor, rovnako ako don jebotovi:
Citácia: tento systém má lepšiu myšlienku ako Wordpress, Krajší design ako Joomla a pochopiteľnejšie rozhranie a fungovanie ako Drupal to si dúfam, nemyslel vážne, však? A neviem, ale... dokážeš obhájiť túto vetu? Citácia: keby nemal tak blbý názov, bol by v OOP a hlásil by VŠETKO, tak by mohol úspešne preraziť medzi naj
Skutočne si myslíš, že tvoj systém je krajší ako Wordpress, má väčšie možnosti uplatnenia ako Joomla a je upraviteľnejší ako Drupal?
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
shaggy píše: Skutočne si myslíš, že tvoj systém je krajší ako Wordpress, má väčšie možnosti uplatnenia ako Joomla a je upraviteľnejší ako Drupal?
Vsetci vieme, ze nie je.
Na druhu stranu, ja som v jeho akurat tak hral Counter Strike, takze respekt z toho hladiska.
|
|
Registrovaný: 20.10.08 Prihlásený: 21.06.22 Príspevky: 2602 Témy: 31 | 31 Bydlisko: Bratislava |
shaggy píše: Skutočne si myslíš, že tvoj systém je krajší ako Wordpress, má väčšie možnosti uplatnenia ako Joomla a je upraviteľnejší ako Drupal?
Bud si zarity drupalista, alebo si kod drupalu este nikdy nevidel je pravda, ze o tom fletyho systeme dokopy nic neviem, ale radsej by som si v nejakom frameworku spravil vlastne CMS ako upravovat drupal. Kym by som si ten bordel nastudoval, tak by som svoje riesenie stihol naprogramovat, odladit a aj nasadit do ostrej prevadzky.
_________________ Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB |
|
Flety píše: lepšiu myšlienku ako Wordpress, Krajší design ako Joomla a pochopiteľnejšie rozhranie a fungovanie ako Drupal Wordpress - Myslíte si, že je správne aby systém vedel podľa svojho pôvodného fungovania vytvoriť iba blog a stránku s naformátovaným textom? Toto vedel môj systém v prvej verzií. Dokonca viac - vedel blog, galériu, download, kontakt, ... Joomla - Videli ste design joomly? Ako z rokov osemdesiatych. Aspoň mne tak pripadal. Bez akejkoľvek grafiky, len so zopár ikonkami v úvode Drupal - minimálne 4-krát som si pozeral demo Drupalu a nikdy som nepochopil ako je myslená správa tohto systému. shaggy píše: Skutočne si myslíš, že tvoj systém je krajší ako Wordpress, má väčšie možnosti uplatnenia ako Joomla a je upraviteľnejší ako Drupal? Nikde som nič také nenapísal. Skús si to prečítať znova.
|
|
Flety, lenze par klikmi si z wordpressu s vyuzitim pluginov spravim plnohodnotny portal podla mojho vkusu. A to vsetko velmi pohodlne a jednoducho. Tam vidim vyhodu oproti vsetkym inym systemom.
|
Flety píše: Wordpress - Myslíte si, že je správne aby systém vedel podľa svojho pôvodného fungovania vytvoriť iba blog a stránku s naformátovaným textom? Toto vedel môj systém v prvej verzií. Dokonca viac - vedel blog, galériu, download, kontakt, ...
Joomla - Videli ste design joomly? Ako z rokov osemdesiatych. Aspoň mne tak pripadal. Bez akejkoľvek grafiky, len so zopár ikonkami v úvode
Drupal - minimálne 4-krát som si pozeral demo Drupalu a nikdy som nepochopil ako je myslená správa tohto systému.
Neviem co myslis tym povodme fungovanie, ale ak chces porovnavat tvoj system s WP, si naozaj zaslepeny a nikdy si s wp nerobil ... Vazne si myslis ze tvoj system dokaze viac ako ktorykolvek z tych co si spomenul? To tazko na nich pracuje omnoho viac ludi + ich omnoho viac ludi testuje.
Joomla - > design je subjektivna vec, ale ak si myslis ze tvoja stranka je krajsia ako joomla.org si asi aj trochu slepy ...
Drupal -> Pokial viem drupalisti maju stale pracu a cim dalej tym viac, BTW stranka White House bezi na drupale, co bezi na tvojom systeme okrem dema,ked si dovolujes nieco take o tychto systemoch tvrdit?
|
Hmm no nič. nepochopili sme sa čo som chcel tou vetou povedať. Netvrdil som, že môj systém je lepší ako tieto čo som spomenul. Len som tvrdil, že v niektorých dosť podstatných veciach je lepší ako iné popredné systémy. A pôvodným fungovaním WP som myslel, že na to aby si tam niečo spravil musíš inštalovať pluginy tretích strán, ktoré môžu urobiť na stránke čokoľvek a zadrbú systém rovnako ako keď si nainštaluješ zle spravený program do Windowsu.
Myslel som design administrácie joomly oproti adminu môjho CMS
A to že na drupale beží nejaká stránka a na mojom systéme nebeží nič neznamená, že drupal je jednoduchý na správu. Čo ak len poskytuje obrovské množstvo možností, ktoré sú poskrývané kade tade a poskytuje veľkú rozšíriteľnosť? A je jasné že na oficiálne týždňovom systéme nepobeží prezidentová stránka
|
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5404 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
Flety - Dobre, tak nebudem prekrúcať tvoje slová, budem reagovať na to, čo si skutočne napísal:
Flety píše: Tiež si myslím, že tento systém má lepšiu myšlienku ako Wordpress, Krajší design ako Joomla a pochopiteľnejšie rozhranie a fungovanie ako Drupal.
Myslíš, že tvoja myšlienka, ktorá je prakticky rovnaká (aj keď funkcionalitou o dosť horšia) ako u Wordpressu je lepšia?
Myslíš, že tvoj dizajn, ktorý je pozliepaný z jedného dobrého CMS (Wordpress) a pár tvojich nepodarených prvkov je lepší ako v Joomle? Joomla sa mi nepáči, ale je stokrát lepšia, ako to tvoje.
A naozaj myslíš, že tvoj systém, ktorý nedokáže vytvoriť podstránky k iným stránkam, neposkytuje takmer žiadne chybové hlášky, v ktorom nájdem textareu bez akéhokoľvek popisu, že je skutočne lepší ako Drupal? Nie som drupalista, ale možnosť jeho rozšírenia a prispôsobenia si ho na svoj obraz je jeho najväčšia sila - to u teba zatiaľ nehrozí.
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
Registrovaný: 24.09.06 Prihlásený: 15.07.23 Príspevky: 1427 Témy: 37 | 37 Bydlisko: Bratislava |
Flety píše: - ponúkam .rar. Nemyslím, si že je málo rozšírený, alebo ťeby mal problém ho niekto otvoriť. A myslím, že je rezšírenejší ako .tar.gz .zip otvoríš v defaultnej inštalácii Windowsu a Mac OSX .tar.gz otvoríš v defaultnej inštalácii drvivej väčšiny Linuxových distier a Mac OSX .rar neotvoríš defaultne nikde Citácia: - dosť tú 777 využívam pri fungovaní adminu a niekde som čítal(myslím, že aj tu na fóre) že žiadne riziko to nie je. Ako by mohlo byť? Ak má nejaký súbor na *nixovom systéme prístupové práva 777 tak do neho môže zapisovať každý. Naozaj ťa nenapadá žiaden spôsob ako takúto možnosť zneužiť? Citácia: - takto to dopadne vždy keď má DB iné kódovanie ako systém(utf-8) a s tým by mal určite problém aj WP Vo Wordpresse sa mi to nikdy nestalo. Vieš určiť kódovanie vytvorenej tabuľky, vieš určiť kódovanie ukladaných dát, aký je problém zosúladiť tieto dve veci? Citácia: a ešte k Injections: stránka je ošetrená(komentáre) login takisto. Nerozumiem načo by som mal ošetrovať celú administráciu. Ja zase nerozumiem prečo by si nechal v systéme nejaky neošetrený vstup, keby si mal prácu s databázou lepšie vyriešenú tak by ošetrovanie dát prebiehalo automaticky a takáto vec by sa ti nemohla stať. Pozri si niečo o PDO, dibi, ORM, NotORM.. Citácia: No nič, teraz systém nebudem nejako extra vylepšovať. Nechám to zatiaľ tak. OOP ma zaujalo a zrejme systém prerobím do OOP. Mrzí ma, že ste mi o OOP nepovedali pri minulej verzií, keďže teraz to z vašej strany vnímam ako najväčší problém v mojom systéme.
Hlavne si nemysli, že OOP je nejaky všeliek a tvoj systém jeho použitím stúpne na kvalite. Keď už sa chceš učiť OOP určite si pozri niečo o návrhových vzoroch ako napr. MVC, ORM a pod. Stále si myslím, že tento systém je dobrý iba ako programátorské cvičenie, určite nemáš "lepšiu myšlienku ako Wordpress, krajší design ako Joomla a pochopiteľnejšie rozhranie a fungovanie ako Drupal".
|
|
Prilejem aj ja svojo troskou do ohna. Rad sa zapajam do boja za open source CMS.
Povedzme si uprimne. Wordpress, Joomla a Drupal su najrozsirennejsie CMS s niekolkomilionovou komunitou a podporou po celom svete. Akukolvek hlasku, problem ci chybu tohoto systemu zadas do google a v tom momente mas stovky spravnych rieseni.
Vsetky tri su svojim sposobom specificke a tak isto vynimocne. My ako studio mame najvacsie skusenosti s Joomla ale mame nsadene portaly aj na Drupale a Wordpresse.
Osobne ma design pri CMS zaujima co najmenej pretoze to dokazem zakaznikovi upravit na mieru keby to bolo potrebne. Hlavna je funkcionalita, podpora a hlavne struktura frameworku, lebo otvorene povedzme si na rovinu napr. Joomla je nic ine ako PHP framework, ktory ked pochopis, to iste plati aj pri ostatnych dvoch si nad vecou.
Vsetky tri systemy su opensource a tieto veci su poisane v manualoch ako aj struktura databazy, popis funkcii, instrukcii, modulov, plaginov a vsetkeho mozneho.
Je rozdiel vediet ten system administrovat a nasadit na to sablonu a ovladat ho po strane frameworku. Osobne mam v teame programatora, ktory nahodil na Joomlu portal bez toho ze by mal jediny raz otvoreny admin To je podla mna programove zvladnutie CMS.
Takze aky plynie z toho zaver. Tazko povedat to je lepsie to je horsie. existuje len toto ovladam a tamto zase nie preto je to v mojich ociach horsie. Verte kazdy z tych systemov je plnohodnotny framework ktory dokaze v spravnych rukach cokolvek.
Fletyho pokusy urcite nedokazu konkurovat tisicke vyvojarov-nadsencov, ktori denodenne na tom makaju.
Ale zas ho treba podporit v dalsej cinnosti, lebo kazdy nejak zacinal a to ze namiesto poldecaku v piatok drzi klavesnicu a tuka je chvalihodne:D
|
itsgoingd píše: Keď už sa chceš učiť OOP určite si pozri niečo o návrhových vzoroch ako napr. MVC, ORM a pod
ORM (objektovo relacne mapovanie ak by niekto nevedel) nie je navrhovy vzor, len programovacia technika
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 27 ] | |
Podobné témy | Témy | Odpovede | Zobrazenia | Posledný príspevok |
---|
| [ Choď na stránku: 1, 2 ] v Webdesign | 54 | 2910 | 13.12.2009 14:10 Flety | | [ Choď na stránku: 1, 2 ] v Webdesign | 48 | 2057 | 05.03.2008 15:04 shaggy | | [ Choď na stránku: 1 ... 4, 5, 6 ] v Webdesign | 151 | 6534 | 05.02.2009 23:16 Flety |
|