No k tej M705 sú na lanze riadne dementné recenzie... prešmykuje im koliesko pri slabom scrollovaní (wtf), pri pohybe myši sa cíti akoby ležal uprostred bazénu (wtf), ďalší nevie na čo je smooth scrolling, nefunguje na skle (ktorá myš hej?), ďalšiemu vadí že musí stále pracovať v klikacom móde kolieska, pričom ostatné myšky ani iný mód nemajú... demence Pravda je taká, že M705 je hodne kvalitne spracovaná myš s priemerným laserovým senzorom a úplne fenomenálnou výdržou na baterky. Na jednu baterku som fungoval viac než rok. Smutná pravda ale tiež je, že som po rovnakom čase musel čistiť mikrospínač ľavého tlačidla (G5 čo mám doma má už asi viac než tri roky a toto tam zatiaľ nebolo treba robiť), pritom sú tam použité značkové mikrospínače Omron. Na dobrej podložke bude tá myška fungovať úplne perfektne, bez nejakej citeľnej odozvy. Koliesko je podľa mňa super, na normálne scrollovanie máš normálny režim, rovnaký ako u iných myšiek, na rýchle scrollovanie si vieš ľahko odstaviť to krokovanie kolieska. V tomto režime je logicky trochu náročnejšie robiť stredný klik, to asi pochopí každý človek s IQ nad 6. Smooth scrolling je zas funkcia zapnuteľná v ovládačoch, tá ti klasický jeden krok kolieska rozdelí na tri podkroky, stránky v browseri ti teda scrollujú plynulejšie, ale rovnakou rýchlosťou. Opäť je ale náročnejšie stredné klikanie. Keďže je ale toto úplne zbytočná funkcia, nepovažujem to za nevýhodu. Mne zo začiatku vadila blbá poloha senzora a teda trochu zvláštna odozva myšky, no po mesiaci som si na to zvykol a teraz to nejak nevnímam. Ďalšou super vecou je unifying. Jediná reálna nevýhoda tej myšky pre mňa teda ostáva ten mikrospínač, ktorý by fakt mohol vydržať dlhšie. Pozitívne ale je, že predný teflón si vieš dať dole bez toho aby si ho zničil a teda tým že tú myšku párkrát rozoberieš ju nezničíš. A opraviť ten mikrospínač sa pri troche šikovnosti dá... Určite by som uprednostnil M705 pred čímkoľvek od Geniusu, Trustu, Gigabyte, Roccat a podobných podradných výrobcov.
Site 1:AMD Ryzen 9 7900 + Noctua NH-P1 + Conductonaut; 2x16GB DDR5 6000MHz CL32; ROG Strix B650E-I; ROG Strix RX5700XT (deshroud); Samsung 980 PRO 2TB; Jonsplus i100 + 2x Arctic P14 + 3x Phanteks T30; Corsair SF750; Dell U2718Q; Keychron K5 + Logi G500s; miniDSP 2x4HD + 2xT-AMP + BMR+1138SMF/Scarlett Solo + ATH-M50x STS LG OLED65CX; Onkyo TX-RZ740; 5.1.2 DIY speaker setup (Dayton ND/Peerless NE25, Dayton UM-10 + Monacor SAM-500D); Xbox SeX; Synology DS418 + 4x4TB WD Red + 2x NF-A9; MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN + Gigabit Antik Site 2:Ryzen 7 8700G delid + Noctua NH-L12S + Conductonaut; 2x16GB DDR5 6800MHz CL40; Gigabyte B650I AX; 1TB NVMe; Silverstone ML05 + 2x Arctic P8; Seasonic Focus SGX-500; Dell P2417H/LG 49UH661V; Keychron K1 Pro + M2; Synology DS218play + 2x2TB WD Red; MikroTik hAP AC2 + Antik + IPSec tunnel to Site 1 Mobile:Galaxy S23, Shanling UA1s + Urbanfun Hybrid/Sony WF-1000XM3
|