No ak sa rozhodujem pre graficku kartu tak vyberam podla toho na co ju potrebujem. Ak chcem hernu graficku kartu, tak pozeram vykon v hrach, ak chcem grafiku na renderovanie, tak zistim ake technologie moj renderovaci soft zvlada (CUDA? OpenCL?) a pogooglim benchmarky kariet v tychto technologiach..
Adaptive VSync: podla mna zbytocne, bud zapnem VSync, alebo ho vypnem... velmi malokedy sa mi stava ze hra skace z FPS nepouzitelneho pri VSync-u na FPS nepouzitelne bez VSync-u
CUDA: Treba pokukat ci renderer nepodporuje aj OpenCL a aky je vykonovy rozdiel medzi AMD s OpenCL a NVIDIA s CUDA a NVIDIA s OpenCL
G-Sync: Only works with G-Sync enabled monitors? Mas taky? ak nie tak zbytocne riesit ak si neplanujes aj novy monitor kupit...
GPU Boost == PowerTune?
PhysX: velmi malo hier ho podporuje, a je to strasny zrut vykonu...
TXAA: to iste co vyssie
Experience: Ak si hrac, ktoremu sa nechce manualne si nastavovat urovne detailov v hrach, tak je toto celkom uzitocna feature, no bohuzial ani toto nie je dokonale, neviem presne podla coho to urcuje "optimalne detaily", ale obcas mi to proste nastavi najmensie detaily aj ked zvladam v pohode high, obcas mi to nastavi najvyssie aj ked ledva zvladam stredne.. A potom ci uz posuvam s jednym slider-om v Experience alebo s viacerymi slidermi v hre az tak velky rozdiel v tom nevidim.. Taktiez nema 100% podporu hier
Mantle: To, ze ci na pozadi bezi Mantle, DirectX alebo OpenGL ta nemusi zaujimat.. Co ta ma zaujimat je aky vykon ti karta prinesie.. (Napr. ak Mantle poda o 10% vacsi vykon ako DirectX ale kupis AMD ktora je o 10% slabsia ako nVidia bez Mantle, tak vykon bude rovnaky)
ZeroCore: ak ti zalezi na spotrebe pri vypnutom monitore tak fajne, ale vacsinou ked odchadzam od pocitaca na taku dlhu dobu ze sa mi oplati vypnut monitor tak pocitac rovno uspim, takze opat dalsia feature ktoru nevyuzijem
![:)](https://www.pcforum.sk/images/smilies/smile02.gif)
Neoplati sa pozerat na ciselka, technologie, MHz, MB, a podobne veci == zvacsa ide o marketingove tahy, na co sa oplati pozerat su realne vykonnostne test-y (idealne v hre/software ktory planujes pouzivat, ak take najdes)..