funguje to ... ale narazil som na problem, ze ked do casti, cim sa to ma nahradit dam nejaky <span ... tak to vobec nejde
teda skusam to takto:
Kód:
$prispevok["text"] = preg_replace("/#(\d+)/", "<span onmouseover=\"tooltip.show('<h2>Príspevok cislo \\1 </h2>');\" onmouseout=\"tooltip.hide();\">\\0</span>", $prispevok["text"]);
no a ten efekt nefunguje, to mam cez js, ze ked perjdem mysou, tak mi zobrazi v malom okne nad tym ten text ...
ak mam v texte #123 ... tak mal by sa zobrazit ten text #123 a ked mysou prejdem nad tym, tak by tam mal byt text: Príspevok cislo 123
ziaden text tam ale nie je, ani ten efekt nefunguje / ked ho dam inde na stranku, funguje, takze moze mat to nejaky problem s tym, ze ten span je dnu v preg-replace, alebo som tam daco zle zapisal v tom mojom zapise ?
dokonca ani ked tam nedam \\0 a \\1 mi ten efekt nefunguje ... teda ked to zapisem napr takto:
Kód:
$prispevok["text"] = preg_replace("/#(\d+)/", "<span onmouseover=\"tooltip.show('<h2>Príspevok cislo hocico </h2>');\" onmouseout=\"tooltip.hide();\">hocico</span>", $prispevok["text"]);
zivu ukazku nemam, mam to na localhoste, ale ten efekt je OK, lebo prispevok ma napr aj cislo a ked to aplikujem na to cislo, s ktorym nerobim nic, len h zobrazujem, tak to krasne funguje, teda kod:
Kód:
<span onmouseover=\"tooltip.show('<h2>Príspevok z diskusie ".$prispevok["cislo"]." </h2>');\" onmouseout=\"tooltip.hide();\">#".$prispevok["cislo"]."
</span>
a ked prejdem mysou nad cislom, ukaze sa mi ten efekt:
Co som v tom preg replace zadal zle ?