Čawte chcel bi som kúpiť ASUS M5A99X EVO R2.0 dosku a neaké ramky 2x4GB(8gb) možťe poprípade dať tip na inú dosku.No stále sa bojím ze mi nemusia pasovať na taktovanie napríklad už vídievam často XMP a neviem ci je to vôbec kompatibilne s AMD doskami.Poprípade či bi sa dali tie ramky potom ajtak taktnúť na tú frekvenciu+časovanie na ktoré chcem(2133 čo je max ale v 1866 je ok a CL11 poprípade CL9).Pozeral som veľa ramiek no neviem ktoré bi na ňu perfektne pasovali. Moja terajšia zostava:MB:MSI K9A2 CF-je na nej nalomený kontakt(myslím tým kontakt v nej neviem sa inač vyjadriť) tak robí neplechu a musím ju nahýnať každý deň. CPU:AMD Phenom II x4 3.2 Ghz 955 B.E.-zatiaľ netaktnutý. GPU:Sapphire Radeon HD5850 1Gb 256-Bit-taktiež zatiaľ netaktnutá. RAM:KINGSTON HyperX 4GB KIT DDR2 1066MHz CL5 T1 Series. PSU:WhiteEnergy 500W.
Chcem to hlavne na hranie hier a ja viem ze intel je lepší ale nemam až také financie momentalne iba musím vymeniť dosku lebo ta staršia ma aj starý chipset ale aj skratuje.Môj rozpočet robí asi tak maximalne 170€.
|