čsute potrebnujem zasa poradiť,lebo zhánam ubuntu na starší pc.. predsa mi tam nefunguje dik tak som prtišiel s nápadom fungovať s Live CD .. momentálne som cez Hirents boot CD 15.2 a cez mini xp .. a vadí mi že tam mi nefunguje zvuk.. ale internet funguje.. skusal som 8.10 ubuntu tak fungoval zvuk lenže nevedel prehravat mp3 subory a adobe flash tam nebol.. a na Ubuntu 11.10 tam bolo čo sa pametám tak tam bol flash player.. specifikácie pc su v popise ten Hudobný PC... na Live CD chcem fungovať len dočastne pokial si nekupim iný disk ( možno to bude off topic no ale včera som kupil disk a prišiel som domov a klepal takže asi tak...) Takže aký bude najlepší ubuntu OD 10.04 ? Dakujem za nápady
Otázka je prečo chceš také stariny? Novšie verzie Ubuntu ti nefungujú? Keby ti to HW nezvládal tak skús deriváty ako Lubuntu, Xubuntu. Ako dá sa fungovať na live distrách a dokonca aj tak že budeš mať na USB partíciu kde sa ti uložia prípadné nastavenia. Alebo skús Slax čo je asi najlepšia Live distribúcia s obrovským množstvom nástrojom a môžeš si vyrobiť z toho vlastné Live distro s programami ktoré chceš.
lubuntu / xubuntu... v podstate hocico, len nie plny gnome 2/KDE/Unity a idealne bez compositoru. XFCE/LXDE/Gnome3 by to malo utiahnut, aj ked ten gnome 3, ti uz bude sekat.