Hmh, niekde nizsie sa tato tema riesila. Ja som toto riesil pre brata - studenta.
Najprv prkyynkovi: cakat 2 tyzdne na ucet v CSOB v CR? Nemyslela nahodou cakat 2 tyzdne na kartu? Tak si to pamatam ja, trvalo dost dlho, nez som sa k tej karte dostal, ale vsade to trva aspon tych par dni.
V SR sme zvolili Tatrabanku a hned ma dostali tym, ze na pristup do internetbankingu potrebujete citacku kariet. Uz sa to riesilo kade-tade, neoplati sa zbytocne o tomto. Bezpecnost-nebezpecnost, je to pre mna trochu komplikacia. Co sa tyka personalu, tak je to celkom fajn, ale prikaz do zahranicia riesili v centre Nitry 3 pracovnicky. V Blave o Paypali nevedeli nic 2 pracovnici (to som len neviine nahodil otazku). Dovolil som si im to trochu ozrejmit (uz sme si skoro tykali). Ta hrozna zenska, ktora "prisla mladsiemu kolegovi na pomoc", majuca na starosti len TOP! klientov celu dobu tvrdila, ze jej TOP! klienti Paypal nepouzivaju (prekvapivo
) a snazila sa ma zhodit (asi som jej bol nesympaticky).
Inak kartu poslali dost rychlo, internetbanking funguje vcelku solidne, v banke Vas neignoruju. Vedenie studentskeho uctu za 11 Sk, ak mate na ucte viac ako 20 tis., tak zdarma - ok, to mozno nema kazdy, ale ak tam teda nikdy nema viac, tak nema cenu, aby si lamal hlavu nad tym, ktoru banku si da - mal by si dat tu najblizsiu k domu/skole...
Ine skusenosti mam s OTP - fakt desne prostredie i personal - ignoracia...dokonca ma dostali tak, ze po novom roku, ked som chcel zamenit SKK na eura, tak odpoved bola "NEMAME!"...
Investovane som mal nejake peniaze vo VUB. Nejak ma nicim neoslovili, nic, co by v inych bankach nemali - okrem tej ready-to-go internetovej platobnej karty.
Zaver bude typicky slovensky - vsetky banky su onicom a len okradaju klientov
V com ma ale Tatra opoti inym (netrvdim, ze vsetkym) vyhodu je to, ze ma otvorene do 18.00 (my sme tam vosli zalozit ucet o 17.55 a nikto nemal blbe reci, dokonca ani o 19.15, ked sme stade konecne odisli...). Takze ak ste typicky student, co sa do mesta dostava az popoludni, moze sa to obcas hodit..