Ano debian ma tri vetvy stable, testing a unstable. A ano mas pravdu, ze ked chcem tak si v pohode mozem dat novsi balicek... taktiez mas uplnu pravdu, ze nie kazda aktualizacia je potrebna. Ale nechapem preco balicky ktore su v stable a teda su aj predvolene na normalne pouzivanie beznymi usermi musia byt az take stare, napr. firefox v stable je verzia 3.0.6, v testing a unstable je verzia 3.5.6 co je ta ista ktoru ma pouziva momentalne aj archlinux... (mimochodom firefox je mozne teraz stahovat vo verzii 3.6 zo stranok mozilly)
Odkedy mam arch, tak mi ani raz nespadol firefox, co sa v debiane bohuzial stavalo aj napriek tomu ze firefox bol stable, cize mal byt stabilny...
Aj napriek tomu Debian ma obrovsku vyhodu v tom, ze podporuje omnoho viacej architektur ako arch, ktory podporuje len dva (i686, x86_64), teda nie je problem rozbehat debian na appleckach (macoch) napriklad...
Napokon by som samozrejme este povedal, ze nech si kazdy vyskusa a vyberie tu distribuciu, ktora mu naviac vyhovuje, pretoze o kazdej sa daju hovorit aj klady aj zapory...
|