Doteraz som nastavenie myši absolútne neriešil, vždy som myš len zapojil, zmenil v nastaveniach windovsu rýchlosť ukazovateľa a to bolo všetko. Nič iné som neriešil a vždy som bol spokojný. Na "starej" cca ročnej A4tech mi odišlo koliesko, tak som sa rozhodol že kúpim kvalitnejšiu a všetkými odporúčanú logitech g400. Keď som ju pripojil, nastavil rýchlosť ukazovateľa na tú istú hodnotu ako pri starej, tak to nebolo ono a tak som si stiahol sw od logitechu, kde som sa hral aj s tým DPI a vždy som si myslel, že čím vyššie DPI tým lepšie a tak to je prezentované aj u drahých myší...až 5600 DPI, až 8000 DPI.
Potrebboval by som trochu vysvetliť, čo to DPI vlastne je a na čo vlastne je, lebo keď si dám vo windowse rýchlosť ukazovateľa na najvyššie, tak sa mi to zdá byť to idté ako keď si prepnem DPI na najvyššie. Čiže kurzor je extrémne rýchly, ale zase nestabilný a napríklad vo fps hrách sa odporúča mať DPI čo najnižšie, napríklad podľa priloženého videa. Takže trochu tomu nerozumiem, že načo je mi až tak vysoké DPI, čiže rýchlosť kurzora a prečo majú vlastne herné myšky až tak vysokú možnosť DPI ? Keď som si to nastavil podľa toho návodu, čiže rýchlosť kurzora vo windowse na 6/11 a dal DPI na 2000, tak je to rýchle tak akurát, hlavne mi to vyhovuje vo windowse. Ale on odporúča pri BF3 nastavenia DPI len 800, čo sa mi zdá byť zase moc pomalé a s tak pomalým pohybom nestíham rýchlo meniť pohľady na nepriateľov.
Aké by malo byť ideálne nastavenie myši na fps, napr. BF3 ?
Načo má herná myš tak vysoké DPI ? K čomu je tak extrémne rýchly kurzor, pri akej hre sa dá využiť ?
https://www.youtube.com/watch?v=mPhgi6ELidI