Chcem si nakodit vlastny mensi eshop a spravil som si taky navrh tabuliek:
Kód:
KATEGORIA
------------------------------
| ID | URL | NAZOV | PORADIE |
------------------------------
PODKATEGORIA
------------------------------------------
| ID | IDKATEGORIE | URL | NAZOV | POPIS |
------------------------------------------
PRODUKT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
| ID | URL | NAZOV | VYROBCA | TYPPRODUKTU | POPIS | PODROBNYPOPIS | ZMENSENINAOBRAZKA | CENA | SKLADOM | NOVINKA | AKCIA | DATUM | ZOBRAZENE |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TYPPRODUKTU
--------------
| ID | NAZOV |
--------------
VYROBCA
--------------
| ID | NAZOV |
--------------
GALERIA
-----------------------------
| ID | IDPRODUKTU | OBRAZOK |
-----------------------------
REKLAMA
------------------------------------------------------------------------------
| ID | URL | NAZOV | POPIS | ODKAZ | OBRAZOK | POCEZZOBRAZNI | POCETKLIKNUTI |
------------------------------------------------------------------------------
SPRAVY
-----------------------------------------------------
| ID | URL | NAZOV | SPRAVA | DATUM | POCETZOBRAZNI |
-----------------------------------------------------
VYVOJCENY
----------------------------------
| ID | IDPRODUKTU | DATUM | CENA |
----------------------------------
ZAKAZNICI
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
| ID | MENO | PRIEZVISKO | ULICA | MESTO | PSC | TELEFON | FIRMA | IC | ICDPH | BANKUCET | SPECSYMBOL | EMAIL | HESLO | TYPZAKAZNIKA |
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MAILINGLIST
----------------------
| ID | EMAIL | HESLO |
----------------------
zaujimalo by ma, chcem mat nejake hlavne kategorie ktore budu obsahovat podkategorie, je mozne ze by som chcel este podpodkategorie a kvoli tomu mat dalsiu tabulku mi pride asi blbe, vedel by mi niekto vysvetlit ako by to slo spravit v jednej tabulke? lebo ak nad tym rozmyslam ze ako to spravit, tak sa stale zacyklim a idem dokola
Dalej by ma zaujimal produkt, mam tam vyrobcu a typproduktu a tam by boli id z tabuliek typproduktu a vyrobca, je lepsie to takto riesit, alebo natvrdo vypisovat priamo do tabulky nazvy? bude to k niecomu takto?
Ak ste niekto robili vlastny eshop, tak budem rad ked mi napisete co mi tam este chyba, ci co tam je zbytocne, thx.