Takze dnes som prvykrat skusal tuto srandu, bol to papier znacky Stygian konkretne model Monica urceny na farebne textilie (ale da sa kludne pouzit aj na biele, a kedze je to biely papier nechapem co ine moze byt ine na tom ktory je urceny na biele).Kedze na baleni nebol absolutne ziaden navod okrem rad ako: ,, parametre svojej atramentovej tlaciarne nastavte na najlepsiu vyslednu fotografiu'' zacal som nejaky navod hladat na internete. Nenasiel som ziaden slusny preto som sa rozhodol zalozit tuto temu ( berte to ako navod a recenziu v jednom ) bohuzial ma nenapadlo robit fotky takze bude bez nich
Papier ma dve strany jednu velmi jemnu, matnu (pre prehladnost ju budem nazyvat strana A).Druhu stranu tvori velmi tenka vrstva matnej plastovej folie, presne ako na druhej strane fotografie (znova pre prehladnost strana B). Kedze som uz vopred vybrane co na nom bude zacal skusat rozne nastavenia tlace (mam tlaciaren Canon MP220). Myslel som si ze budem tlacit na stranu B a tak som vybral plain paper a kvalitu tlace high, najprv som myslel ze budem musiet obrazok zrkadlovo obratit ale zistil som ze je to vo vacsine pripadov hlupost.Vlozil som teda papier do tlaciarne dal tlacit obrazok ale nastal prvy problem tlaciaren nedokazala zachytit papier pretoze som ho tam vlozil stranou B,ked sa mi ho tam konecne podarilo nasilu dostat vysledny obrazok bola len mozaika z kvapiek atramentu,takze som musel cely papier umyt a dat ho tam spravnou stranou A. Ked bol cely papier dokonale suchy prilozil som ho potlacenou stranou na tricko a prilozil zehlicku.Akonahle som sa s nou dotkol plastu zacal sa topit.Problem som vyriesil tak ze som mezi zehlicku a fotopaier vlozil jeden harok kancelarskeho papieru.Nastvail som teplotu na max a asi minutu som pomaly prechadzal po paiery,nasledne som ho nechal uplne vyhcladnut.Daelj som odlepit od obrazku ochrannu stranu B ale odlepil som ju aj so stranou A ktora o tricko ani nezachytila.Nakoniec som zistil ze treba najprv stranu A odlepit od strany B, umiestnit ju na tricko napr. na nu dat stranu B matnou stranou nahor a nasledne zazehlit, pockat kym to nevychladne a jemne odstranit.Vysledok vyzera celkom slusne, uvidim kolko vydrzi, dufam ze tymto niekomu pomozem a ak mate dalsie otazky kludne sa pytajte
|