Stránka: 1 z 2
| [ Príspevkov: 45 ] | 1, 2 |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 20.11.07 Prihlásený: 18.01.09 Príspevky: 2929 Témy: 116 | 116 |
mno takze toto je velice zlahceny script ako bol povodne
Kód: <?php if($_POST["poslano"]==1): if($_POST["jmeno"]!=""): echo "Vase zadane jmeno je ".$_POST["jmeno"]."";// !!!!!!!!A toto je moja otazka preco tam musia byt nakonci pred; tie dve uvodzovky bo ked ich tam nedam hodi mi to chybu else: echo "Nevyplnil jste jmeno!!!"; endif; endif; echo "Vitejte!" ."<form action=\"index.php\" method=\"post\">" ."Zadejte vase jmeno<input type=\"text\" size=\"15\" name=\"jmeno\"/>" ."<input type=\"hidden\" name=\"poslano\" value=\"1\" /><input type=\"submit\" value=\" odeslat \"/></form>"; ?>
otazka ze naapísana v skripte Dík za rady
|
|
Registrovaný: 27.07.07 Príspevky: 3948 Témy: 51 | 51 Bydlisko: Bratislava |
nemusia tam byt, ked tam nedas ani tu bodku
_________________ NTB: Acer Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB | RAM: 8GB DDR3 1066 MHz | HDD: 1TB SSD WD BLUE |
|
a ta bodka tam nemusi byt a potom na co tam je?
|
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
bodka znamena v php napriklad pripojenie premennej do vypisu, cize napriklad:
Kód: echo "Dnes je velmi pekne a datum je:".$datum; alebo ked mame premennu v strede nejakej vety, tak: Kód: echo "Dnes je".$den." a mame ine pocasie!";
nemozes napisat echo "Dnes je $den a mame ine pocasie"; , lebo to by bola chyba a "akosi" by to nefungovalo spravne
_________________ C#, PHP, ... |
|
Registrovaný: 07.03.06 Prihlásený: 23.01.11 Príspevky: 404 Témy: 2 | 2 Bydlisko: Prešov / Pr... |
el mariachi píše: nemozes napisat echo "Dnes je $den a mame ine pocasie"; , lebo to by bola chyba a "akosi" by to nefungovalo spravne A môžem a môžem a môžem! Chyba to nebude a nebude a nebude! A fungovať to bude a bude a bude!
|
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
mylan píše: A môžem a môžem a môžem! Chyba to nebude a nebude a nebude! A fungovať to bude a bude a bude!
vela liehu ?
|
Registrovaný: 06.03.08 Prihlásený: 01.10.12 Príspevky: 1732 Témy: 15 | 15 Bydlisko: triminka@sp... |
V tom druhom (treťom) by som si tak istý nebol . Ak je atribút príkazu echo uzavretý v normálnych, "", úvodzovkách tak potom je interpretovaný ako viac reťazcov čiže to nevyprodukuje žiadnu chybu a bude to fungovať správne
_________________ Redeem the game of law! Despair the Billy, here are the morals! Come, relentless eraser rain, relentless eraser rain... |
|
Registrovaný: 07.03.06 Prihlásený: 23.01.11 Príspevky: 404 Témy: 2 | 2 Bydlisko: Prešov / Pr... |
el mariachi: Nie, opravujem blbosť, ktorú si napísal
|
|
Registrovaný: 06.03.08 Prihlásený: 01.10.12 Príspevky: 1732 Témy: 15 | 15 Bydlisko: triminka@sp... |
No... Mylan bol si evidentne rýchlejší
_________________ Redeem the game of law! Despair the Billy, here are the morals! Come, relentless eraser rain, relentless eraser rain... |
|
ty voe z vašich odborných postov som trocha mimo ale ak som dobre pochopil pred $nieco sa musi dat bodka ze ale za sa uz bodka dat nemusí že?
|
|
hmm, nerozumiem preco som si to takto drbnuto zamemoroval, sry.. nicmenej ostava pravdou, ze bodka sa pouziva ako operator zretazenia prave aj v takychto situaciach a vsetky mnou napisane pripady fungovat teda ale budu...
a nie dadmtb, ocividne si nepochopil NIC
ked ty tam mas to $_POST['nieco'], tak to musis pouzit bodku pred touto premennou.. keby si mal len $premenna, tak netreba... keby si za $_POST[''] este dalsie veci co chces k tomu pripojit, potom treba bodku aj ZA
p.s. a uz viem preco som si to tak zapamatal.. akosi pri premennych typu $_POST atd to bez bodky nejde
|
Registrovaný: 16.05.07 Prihlásený: 01.08.17 Príspevky: 837 Témy: 6 | 6 |
Kód: echo<<<eof Vase zadane jmeno je $_POST[jmeno] eof; a dalsi prakticky sposob by bol
|
|
Nechcem viac zamotávať hlavu dadmtb, preto nech tento príspevok dadmtb nečíta!
el mariachi píše: p.s. a uz viem preco som si to tak zapamatal.. akosi pri premennych typu $_POST atd to bez bodky nejde Ale ide!
Kód: <?php echo "Hodnota poslanej premennej nieco je: $_POST[nieco]"; ?>
|
|
juho: heredocom ho ešte týrať nebudeme
el mariachi: ide to aj pri globálnych premenných
//mylan irituješ ma zase rýchlejší
|
aaaano ?? sakra tak preco mi potom toto vypisuje chybu ?!
Kód: <?php $_POST['premenna'] = "Echoman"; echo "Dnes je pekny den $_POST['premenna'] haha"; ?> tuto : Kód: Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in ....
dokelu co som zas prehliadol ?! tento kod mi funguje jedine s operatorom priradenia..
|
Kód: <?php $_POST['premenna'] = "Echoman"; echo "Dnes je pekny den $_POST[premenna] haha"; ?>
Prehliadol si, že sa v tej premennej nepíšu žiadne úvodzovky...
|
|
Registrovaný: 09.09.07 Prihlásený: 07.11.16 Príspevky: 3114 Témy: 233 | 233 Bydlisko: Nové Zámky |
preboha co ho motate chudaka??
takto to ide !!!! a takto to pouzivaj !!!
Kód: echo "text text text $premenna text text text"; davaj to do uvodzoviek a mas to !! a ked mas cely text len premennu, tak sa uvodzovky nedavaju (ale mozu sa dat): Kód: echo $premenna;
_________________ "It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď |
|
2 el mariachi: Kód: echo '<form action="index666.php" method="post"> <table style="text-align: left;"> <tr><th>POST data: </th><td><input type="text" name="a" maxlength="10"></td></tr> </table> </form>'; echo "poslal si '$_POST[a]'"; :)
|
Triminka píše: 2 el mariachi: Kód: echo '<form action="index666.php" method="post"> <table style="text-align: left;"> <tr><th>POST data: </th><td><input type="text" name="a" maxlength="10"></td></tr> </table> </form>'; echo "poslal si '$_POST[a]'"; :)
tak teraz si dadmtb-ho totalne uz dorazil
|
x) No snáď si všimne to 2 el mariachi: inak je s ním amen =D
|
Blackshadow: nemotáme, on sa pýtal, el m. mu odpovedal, ja som mariachiho opravil... Pri ďalšom príspevku som už aj dopísal, aby dadmtb nevnímal, aby sa nedoplietol úplne Ale ok, zhrniem to tu pre neho nakoniec, snáď to pochopí. Takže pre dadmtb:
Na pochopenie spájania výrazov v php je potrebné začať asi študovať od začiatku. Bodka v php je operátor, ktorý ti 2 reťazce spojí dohromady, napríklad: Kód: <?php $i = "Dnes je pekne"; $j = "Zajtra bude škaredo!"; $k = $i.$j
echo $k; //vypíše: Dnes je pekne.Zajtra bude škaredo! echo $i.$j; //vypíše: Dnes je pekne.Zajtra bude škaredo! echo $i . " - " . $j; //vypíše: Dnes je pekne. - Zajtra bude škaredo! ?> Ako už bolo nazanačené v prípade jednoduchých premenných ich môžeš vypisovať rovno cez príklad echo v samotných úvodzovkách ", takto: Kód: <?php echo "Slnko svieti, vonku je $teplota, zajtra bude tiež pekne"; ?> . Takto však nevypíšeš premennú, ktorá ma "v sebe" úvodzovky(resp vypíšeš, ale zapíšeš ju inak, to je o inom..). Preto musíš použiť znak na spájanie výrazov v php: Kód: <?php echo "Slnko svieti, vonku je " . $_POST["teplota"] . ", zajtra bude tiež pekne"; ?>
V tvojom prvom príspevku na konci už úvodzovky ani bodka nemusia byť, pretože už nič nakoniec vety nepridávaš, už tam nič nechceš dodať. Ak tam však necháš tú bodku aj s tými úvodzovkami, nič sa nestane, pretože na koniec sa vloží to čo je v úvodzovkách = nič. To ako keby si na koniec pridal echo "";
Na ďalšie štúdium doporučujem http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=177 a pokračovania toho seriálu...
|
|
Registrovaný: 30.05.06 Prihlásený: 08.10.14 Príspevky: 1756 Témy: 35 | 35 Bydlisko: BA - WESTSIDE |
No a nech je ešte trošku viac srandy, tak tu je príklad kedy to nefunguje:
Kód: $foo = 'bar'; echo 'Simple stupid $foo';
A ešte jeden ultrašupadupa so superglobálnym (alebo akýmkoľvek iným poľom), ktorý funguje a navyše obsahuje apostrofy :argh: : Kód: $_POLE['a'] = 'aaa'; $_POLE['b'] = 'bbb'; echo "Topole topole topole, {$_POLE['a']} alergiu z vás mám! {$_POLE['a']}";
No a teraz sa poďme porozprávať o tom, ako a prečo to tak funguje, prečo tam tá úvodzovka na konci musela byť a čo na to všetko hovorí Jan Tleskač...
V prvom rade, reťazce zapísané v "úvodzovkách" interpretujú špeciálne znaky, taký $ dolár napríklad... Preto môžeme niektoré premenné zapísať priamo do toho echa. Iné premenné tam hociako zapísať nemôžeme, pretože ich zápis obsahuje 'apostrofy', alebo aj "úvodzovky". Preto ich buď treba vybrať z daného reťazca a zreťaziť pomocou .bodky., alebo z ich zápisu odstrániť "úvodzovky" a 'apostrofy' alebo ich zabaliť do {chlpatých zátvoriek}. Reťazce zapísané v 'apostrofoch' však špeciálne znaky neinterpretujú a preto echo '$hovado'; vypíše na obrazovku presne text $hovado a nie obsah premennej $hovado. Podobných znakov je viac (napr. spätné lomítko a tak).
A. S. Tanenbaum píše: The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice. |
|
Registrovaný: 09.09.07 Prihlásený: 07.11.16 Príspevky: 3114 Témy: 233 | 233 Bydlisko: Nové Zámky |
jj, polia mozes pouzivat s uvodzovkami, ak to das do {} ... pouzivam to stale pri vypise riadkov z databazi..
_________________ "It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď |
|
Registrovaný: 27.07.07 Príspevky: 3948 Témy: 51 | 51 Bydlisko: Bratislava |
alebo este jeden sposob zapisu:
Kód: echo 'Vase meno je ', $_POST['meno'], ' alebo ', $_POST['meno2'];
_________________ NTB: Acer Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB | RAM: 8GB DDR3 1066 MHz | HDD: 1TB SSD WD BLUE |
|
mylan píše: Blackshadow: nemotáme, on sa pýtal, el m. mu odpovedal, ja som mariachiho opravil... Pri ďalšom príspevku som už aj dopísal, aby dadmtb nevnímal, aby sa nedoplietol úplne Ale ok, zhrniem to tu pre neho nakoniec, snáď to pochopí. Takže pre dadmtb:Na pochopenie spájania výrazov v php je potrebné začať asi študovať od začiatku. Bodka v php je operátor, ktorý ti 2 reťazce spojí dohromady, napríklad: Kód: <?php $i = "Dnes je pekne"; $j = "Zajtra bude škaredo!"; $k = $i.$j
echo $k; //vypíše: Dnes je pekne.Zajtra bude škaredo! echo $i.$j; //vypíše: Dnes je pekne.Zajtra bude škaredo! echo $i . " - " . $j; //vypíše: Dnes je pekne. - Zajtra bude škaredo! ?> Ako už bolo nazanačené v prípade jednoduchých premenných ich môžeš vypisovať rovno cez príklad echo v samotných úvodzovkách ", takto: Kód: <?php echo "Slnko svieti, vonku je $teplota, zajtra bude tiež pekne"; ?> . Takto však nevypíšeš premennú, ktorá ma "v sebe" úvodzovky(resp vypíšeš, ale zapíšeš ju inak, to je o inom..). Preto musíš použiť znak na spájanie výrazov v php: Kód: <?php echo "Slnko svieti, vonku je " . $_POST["teplota"] . ", zajtra bude tiež pekne"; ?> V tvojom prvom príspevku na konci už úvodzovky ani bodka nemusia byť, pretože už nič nakoniec vety nepridávaš, už tam nič nechceš dodať. Ak tam však necháš tú bodku aj s tými úvodzovkami, nič sa nestane, pretože na koniec sa vloží to čo je v úvodzovkách = nič. To ako keby si na koniec pridal echo ""; Na ďalšie štúdium doporučujem http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=177 a pokračovania toho seriálu...
mno ja som sa začal učiť php z www.programujte.com tak neviem ze li mam tam pokracovat abo ist inde
|
|
Registrovaný: 22.11.07 Príspevky: 1368 Témy: 22 | 22 Bydlisko: PD |
dadmtb, este skus php.net
_________________ Koreňom všetkého zla je nedostatok poznania. |
|
po anglicky neviem az tak dobre aby som sa mohol ucit z en stránok
|
|
tam sa da zapnut cestina
|
a kde sa tam da zapnut?????
|
|
|
Nieje to prelozene kompletne, len ciastocne. Aj ked nikdy nebudes potrebovat vsetky php funkcie
|
|
Stránka: 1 z 2
| [ Príspevkov: 45 ] | 1, 2 |
Podobné témy | Témy | Odpovede | Zobrazenia | Posledný príspevok |
---|
| v AMD - Advanced Micro Devices | 2 | 745 | 19.04.2008 12:44 Jaro | | v Pamäte | 3 | 633 | 20.01.2009 13:19 Jaro | | v Intel - Integrated Electronics | 2 | 668 | 16.09.2008 7:59 Georgio99 | | v JavaScript, VBScript, Ajax | 3 | 675 | 02.02.2008 12:46 Hoomerr | | v Antivíry a antispywary | 0 | 735 | 12.01.2007 12:13 martingt89 | | v ATI/AMD grafické karty | 6 | 1281 | 27.01.2010 3:28 foxXx | | v Pamäte | 20 | 1034 | 02.01.2010 23:45 prandof | | v HTML, XHTML, XML, CSS | 6 | 585 | 22.04.2009 21:11 dsljohn | | v Pevné disky a radiče | 9 | 510 | 28.02.2010 21:55 Jaro | | v PHP, ASP | 10 | 705 | 12.06.2009 20:39 mienkofax | | [ Choď na stránku: 1, 2 ] v Siete | 30 | 1366 | 26.01.2008 15:32 R.I.P. | | v PHP, ASP | 3 | 628 | 20.12.2009 9:49 d0.0b | | v Operačné systémy Microsoft | 9 | 578 | 09.02.2010 16:06 Silly | | v Assembler, C, C++, Pascal, Java | 5 | 466 | 18.08.2015 22:32 bebebrumik |
|