Caute,
mam maly problem. Kamos si spojazdnil NAS server. Aktivoval si aj verejnu IP-cku aby sa na NAS dalo pristupovat zvonku. Nasledne mi vytvoril User name a heslo na prihlasenie do FTP. Lenze to nefunguje. Dalsiemu kamosovi ktoremu vytvoril tiez login to ide v pohode.
Skusal som sa pripajat z roznych zariadeni a roznymi sposobmi (prehliadac/ftp klienti). Potom ma napadlo, ze ,mozno bude problem v nejakom nastaveni routru, tak som to skusil z mobilnej siete, nepomohlo...
A teraz ta najzaujimavejsia informacia. Po X-pokusoch som skusil poslednu variantu co ma napadla, nainstaloval do mobilu OPERU mini a cuduj sa svete, ISLO TO! Aj na tablete cez Operu mini sa mi podarilo pripojit. Ale na PC uz som sa cez Operu nepripojil
Ma niekto nejaky napad, kde by mohol byt problem? Viem ze by ma mohlo uspokojit to, ze aspon z tej opery som sa tam dostal, ale rad by som spojazdnil pripojenie k tomu serveru na PC bud cez Total commander alebo Filezillu. TC mi vypisuje "PORT failed, try PASV mode! PASV" aj napriek tomu ze mam zaskrtnuty pasivny mod.
Za navrhy mozneho riesenia vopred dik!
P.S.: skusal som aj cez prikazovy riadok "pingnut" dany server a islo to v pohode