Ahojte, mam seriozny problem,uz sa tu s tym trapim niekolko hodin. Som u rodiny v L.Mikulasi a snazim sa tu rozchodit wifi cez router (Asus WL-520GC) Internet maju od Imafex-u.
Do desktop PC je pripojeny priamo internet, v TCP/IP nadstaveniach su IP a vsetky udaje vpisane, cize nie su pridelovane automaticky. Takto web funguje na stolnom PC.
IP: 10.5.32.25
Maska: 255.255.255.0
Prednadst.brana: 10.5.32.100
DNS:10.5.32.100
DNS2:213.215.118.58
Ked dane udaje nahodim do routra, tak sice pise ze je pripojeny atd ale net nejde. DHCP je zapnute. Dostanem sa na
http://www.imafex.sk maximalne. Ked ide PC cez kabel cez router a dam automaticky pridelovat IP, alebo DNS, alebo oboje, stale to nejde.
Tak som pripojil priamo notebook na kabel od imafexu zo steny a dal mu tie iste nadsatvenia v TCP/IP ako ma desktop PC, ale aj tak nejde net. Ide maximalne po imafex.sk, tam ma pusti. Lenze u providera sa neda registrovat MAC adresa ina; myslel som, ze sa prihlasim u providera, zaregistrujem MAC adresu routra a hotovo. Ale neda sa to.
Manzelka ked tam pred casom volala, ked sme kupovali ten router, tak sa ich pytala ci to nebude problem spojadznit bez techika a povedali jej ze to neni problem, ze to zvladne...No neviem si to predstavit, lebo jej nepovedali nic okrem toho, takze neviem ci by si vedela vobec opisat IP, DNS atd a dat to do routra.
Neviete mi poradit ako dalej, kde je chyba, alebo kde robim chybu? Nemienim vyhodit 20 eur za vyjazd technika ktory podla ich cennika pride nadstavit a rozchodit wifi router - pokial to maju takto osetrene, ze to uzivatel bez ich vyjadzu nespravi, tak je to pekne svinstvo! Dik za kazdy napad.