Vo februári som nainštaloval na pc win xp a po ňom win vista - všetko bolo vporiadku. Asi po 2 mesiacoch, keď sa na internete objavil nový ubuntu 8.04 Hardy Heron, som si do pc doinštaloval aj ten. Na začiatku spúšťania sa mi ukáže zavádzač linuxu, v ktorom je odkaz aj na zavádzač winxp a visty. Keď doňho vojdem a zvolím win xp, win xp ide v poriadku. Problem je ale s vistou - pri tej sa mi vyhodí chyba, že súbor winload.exe je poškodený alebo zmazaný a nejde ju spustiť ani v núdzovom režime. Zároveň mi ale odporúča, aby som vložil install CD a dal opraviť inštaláciu. Neviem ale, či je to najlepšia voľba, lebo potom by sa mohol prepísať aj zavádzač linuxu a to nechcem - viem, sú aj nejaké utility, ale, nejde to aj jednoduchšie? Možno to ani s inštaláciou nesúvisí - fakt je, že som pred inštaláciou šachoval s partíciami, no ich poriadie som, myslím, nezmenil.
_________________ pc: MB: MSI K9N SLi (chipset nvidia nforce 570 SLi), CPU: amd athlon X2 5600+ 2.8 Ghz Windsor chladeny ac freezer 64 pro, ram:2 GB 800Mhz DDR2 A-DATA Vitesta Extreme Edition (2x1GB), grafika: Sapphire Radeon HD 3870 512MB, HDD:Hitachi deskstar SATA2 7200 rpm 500.1GB, PSU: 450W Eurocase |