Zdravim vas,
uz to je nejaky ten mesiac, ale stale mi to neda. Na pc mi nieco odislo a doteraz v podstate neviem co s cim suvisi, kedze moje PC znalosti su velmi minimalne.
K podstate veci: prestal mi ist pc (starting windows ikonka -> nasledne iba cierna obrazovka). Myslel som, ze to je grafikou, tak som kupil "novu" z bazosu, islo to chvilu, dokonca som aj hru zapol, no casom to zacalo robit znova. Skusal som aj zdroj vymenit, ale nepomohlo. Dal som to nakoniec do servisu, tam povedali, ze to je doskou a zobrala asi aj procesor PRAVDEPODOBNE, inak si to ani oni nevedeli vysvetlit....... lenze grafika, ktoru som kupil z bazosu (ktora mi prve dni v pohode isla) uz teraz nejde ani na kamosovom PC, a robi dost podobne veci ako ta stara pred tym. Staru som tiez skusal a ta je asi uplne out, kedze pri zapojeni do pc sa dokonca toci len 1 ventilator a nic pc nerobi.. Ked ale zapojim tu "novu" (do kamosovho pc), tak idu ventilatory, akurat pocitac sa ako keby rozbiehal a zrazu sa po chvili restartuje (na monitore stale cierna obrazovka, ale aspon zaznamena, ze sa pocitac zapina - blikne modre svetlo, na rozdiel od prvej grafiky, na ktoru monitor ako keby ani nereaguje) a restartuje sa donekonecna....
Stara grafika bola AMD Sapphire r9 270x, "nova" z bazosu r9 280x. Zdroj som mal iba 450w, potom 550w na skusku a na kamosovom pc to bolo 500w (obycajny, lacny, nie uplne kvalitny). Je mozne, ze ta "nova" grafika nesla kvoli 500w zdroju ? Aspon na start pocitaca by to malo urcite stacit, nie? Uplne som z toho zufaly, kedze mi vlastne odisiel pc a doteraz neviem na isto, v com bol problem. Ci mohol som mat aj taku smolu, ze som kupil grafiku a jednoducho po par dnoch odisla? Ci mohol mat na nu vplyv niektory z vadnych komponentov? Alebo mi mohlo odist vsetko naraz?
ze prestal ist aj procesor aj doska a aj grafika? To sa mi zda nerealne, ale tak nerozumiem tomu naozaj.
Zapeklita situacia
Ak tu je nejaky znalec, ktory by mi vedel objasnit tuto "situaciu", velmi pekne mu vopred dakujem.