Zdravim, kamaratovi prestal ist pocitac:
Procesor Intel Core i5-4460 Základná doska GIGABYTE H81M-H Počítačový zdroj EVGA 430W Operačná pamäť Kingston 4GB DDR3 1600MHz CL9 HyperX Savage Series
problem je v tom ze dost casto nejde zapnut (asi 9 z 10 krat), proste nenabehne ani bios, ziadny error beep, fany sa sice tocia, hdd sa toci ale obraz ani boot ziadny. Jedina pozorovatelna "podivnost" je zlastne prasknutie v beeperu, nieco akokeby tikanie hodiniek cca raz za 5 sekund. spolu s tymto tiknutim blikne aj kontrolka LAN portu. Avšak ak zapnem pc bez ramky, beep code sa ozve tak ako ma. Skusal som aj ine ramky (na 100% funkcne) a problem pretrvava. teda ze by to mohlo byt pamatou mozme vylucit. Myslim si ze by to mohla byt zakladna doska, ale kedze nemam na vymenu vyskusat inu, nie som si isty ci prave tu poslat na reklamaciu...
Viete mi nejako poradit ako vylucit ostatne komponenty? Alebo viete podla tohto popisu diagnostikovat problem?
Este doplnim, ak sa PC podari zapnut, vsetko prebieha bez problemov a pocitac pracuje ako ma. Aj pri uspesnom starte sa ozve v beeperi to "tiknutie" ale iba raz, tesne po stlaceni POWERu a potom uz zakladna doska pipne 1x, co znaci OK stav.
_________________ AMD Phenom II X4 965 | ADATA 2x4GB Gaming v2 Series | Gigabyte GA-970A-DS3 | Sapphire HD 7850 2GB OC | LG IPS235P | Windows 7 x64 Ultimate Dell Inspiron 15 7537 | Windows 7 Home Prem x64 Acer Aspire One D250 | Lubuntu 13.10 x64 Samsung Galaxy S4 | Google edition ROM KitKat 4.4.2 |