Ahojte,
na PC je win 10. Inštaloval som tam následne aj win 7, kde som mu vytvoril z HDD samostatnú partíciu a hneď potom čo som si niečo v 7čke vyskúšal som ho vymazal. Pred vymazaním dávalo po spustení PC na výber klasika medzi dvoma OS. Po výmaze som následne znova spojil vytvorenú partíciu pre win 7 do tej pôvodnej. Pri zapnutí síce nedával na výber medzi OS, ale občas počas používania vyskočila čierna obrazovka ako pred nabootovaním OS v chybovou hláškou 0xc0000225. Pozrel som na YT riešenia tejto chyby a vyskúšal som novú, t.j. diskpart, vybral som disk, tam boli dve partície (celý HDD a nejaká asi pôvodne od novoty recovery cca 350 mb), tak som dal tú veľkú ako active. No a odvtedy po reštarte PC mi už nenabootuje windows len je úvodné okno ohľadom toho, že nie je vložené žiadne bootovacie médium. Hodil som teda win 10 na HDD, nabootoval ho a dal opraviť počítač, ale tých pár vecí čo som skúsil mi nefungovalo. Keď som dal nejaký bod obnovenia cez opraviť, tak vyskočila chybová hláška, že najskôr mám vybrať aký OS, lebo ich je tam viac, ale vybrať sa to nijak nedá. Nejak proste zblbol ten pokus s win 7 a hlavne tie srandy s partíciami.
Viete poradiť či to viem ešte nejak cez opravu spraviť aspoň dočasne, aby som odtiaľ mohol zachrániť veci, ktoré nechcem vymazať ? Ak by nešlo o to, tak hodím formát a dám čistú inštaláciu 10ky.
Díkes.
|