Zdravím. Kúpil som si externý disk z Číny, no mám taký problém. Keď ho pripojím , kontrolka svieti, no neukazuje mi ho v "tento počítač". V správe diskov mi ukazuje disk 1 ale ked ho dám inicializovať, napíše mi: " The device is not ready". V zariadeniach mi ho ukazuje normálne ako VLI Product string a aj v spravcoví zariadení - diskových jednotkách ako VirtualDisk USB device. Chcel by som poprosiť o radu, či to ide nejako rozbehať, alebo ten disk je na odpis ? Vopred ďakujem za každú odpoveď.
Možno nízka cena a skúsenosti s tým , že zatiaľ vždy všetko prišlo ako malo. Ešte možno recenzie že ľudia písali že funguje. Ale tak je mi jasné že to je niekedy risk. Nebolo to drahé tak som skúsil .
No skúsil som ten AOMEI Partition Assistant , našlo tam disk 1. Napísané disk je nečitateľný a ani inicializovať nejde. Bude to zrejme teda nejaký šunt , no každopádne ďakujem za pomoc. Už budem vedieť.
Uz mozno 10r je vseobecne zname, ze USB kluc ci HDD z ciny = podvod. Je fuk co sa pise v recenziach. Je to mechanicke zariadenie a dat si daco take poslat cez pol sveta od cinana, co to nemusi vobec vhodne zabalit....zarucene sa to poskodi, kedze vieme, aky s tym zasielkove firmy hraju futbal.
Este mozes skusit to rozobrat a ak tam bude klasicky SATA HDD, pripojit to SATA kablom do PC, ci ozije.
No už to nejdem riešiť , pozriem niečo na alze, to snáď fungovať bude. Prípadne nejaké rady? S akým ste vy spokojný , alebo niečo čo by ste odporučili , ak môžem poprosiť ?
kupit si extra HDD a extra krabicku nan. vyhnes sa nemoznosti zachrany dat, kedze znackove ext. HDD maju uz takmer vzdy elektroniku spolocnu s USB prevodnikom. Odide prevodnik a disk nijak nepripojis. Krabiciek mam niekolko tychto a funguju OK: https://www.alza.sk/axago-ee25-xa3-aline-d1775020.htm
disk si kup aky chces, tam je to +- jedno. hlavne davat pozor a netrieskat s nim.