peters píše:
Fuuuu tebe sa to lahko napise. Ale ja mam prvy SATA disk takze mne to take lahke neni. AKo vytvorim tu particiu ? Ja mam len to CD k doske a win. XP no a este ten disk ovsem

Este nemam v niecom jasno. Je to v knizke napisane: INSTALING SERIAL ATA (SATA) HARD DISKS:: ADVANCED-ONBOARD PROMISE CONTROLLER-OPERATING MODE alebo RAID.... ktore z toho tam ma dat ?uz som skusal obydve a pri tom prvom mi zacne nieco detekovat ale napise ze BIOS IS NOT INSTALED ale disk najde. Druhe len prejde scan a ide to dalej (tiez najde disk) takze som z toho jelen

pri vytvarani particii je sumafuk ci je SATA,PATA MATA, FATA, KAKA

a ja nevem co
jednoducho kliknes pravym na ten priestor a mal by si tam mat vytvorit particiu alebo take nieco(pripadne hod screen ale toto si myslim ze uz musis najst) potom mu len napises velkost particie ak chces jednu tak ponechas tu hodnotu co tam je teda kapacitu celeho disku ak chces viac tak zadas mensiu velkost a po vytvoreni opät kliknes na prazdny priestor a vytvoris dalsiu particiu
RAID je pre diskove polia(viac diskov) co je tebe na nic takze treba pouzit to druhe