Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 9 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 21.02.07 Prihlásený: 21.02.10 Príspevky: 3984 Témy: 96 | 96 |
No znovu mám "problém". Aj tu na fóre si môžete všimnúť, že keď príjdete máte označené nové príspevky. Keď si nejaký prečitate, tak Vám prestane svietiť, a keď doňho pridajú sprváu tak opäť začne.
Otázka znie: Ako to čo najefektívnejšie programovať?
|
|
Registrovaný: 27.07.07 Príspevky: 3948 Témy: 51 | 51 Bydlisko: Bratislava |
zalezi od toho, co pre teba znamena efektivne... napr. v phpbb, ako som si tu vsimol, ked sa prihlasim, tak mi svietia niektore temy, ale ked ich nenavstivim, odhlasim sa a opatovne sa zas prihlasim, tak uz sa tvaria, ako keby som ich cital (nie su vysvietene)... cize tiez to nie je na 100% vyriesene... z tohto pozorovania mi vyplyva, ze sa to riadi datumom prihlasenia, ktory sa porovnava s datumom poslednej modifikacie temy... plus sa este asi uklada informacia, ktore temy a kedy si navstivil pocas prihlasenia - kvoli zvyrazneniu neprecitanych tem (to sa ale pravdepodobne neuklada do db, lebo by to bola zbytocna zataz)... pre lepsiu predstavu si pozri zdrojaky phpbb
_________________ NTB: Acer Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB | RAM: 8GB DDR3 1066 MHz | HDD: 1TB SSD WD BLUE |
|
Registrovaný: 09.09.07 Prihlásený: 07.11.16 Príspevky: 3114 Témy: 233 | 233 Bydlisko: Nové Zámky |
a skombinovat datum prihlasenia vs datum poslednej zmeny
a plus do session zapisovat v tvare - IDtemy -> time(), a porovnavat to potom s tou temou...
ja by som to asi tak nejak riesil
_________________ "It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď |
|
No chlapci spolu ste mi dali perfektné riešenie. Obom ďakujem.
Riešenie:
uchovanie si poslednej návštevy, pri prihlásní označovať všetky témy ktoré bole zmenené, vytvorené počas toho čo tu user nebol. Keď niečo navšívy zápis do session.
|
|
Registrovaný: 09.07.08 Prihlásený: 17.01.15 Príspevky: 1585 Témy: 96 | 96 |
Myslíš, že session je to pravé? Čo ak sa odhlási a prihlási? Bude mať znova všetko neprečítané.
_________________ neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to! |
|
Registrovaný: 21.02.07 Prihlásený: 21.02.10 Príspevky: 3984 Témy: 96 | 96 | |
Registrovaný: 09.07.08 Prihlásený: 17.01.15 Príspevky: 1585 Témy: 96 | 96 |
db, stiahni si phpBB a očekuj, jak to tam je.
Myslím, že to je v tabulke, v ktorej sa zhromažďujú id užívatelov a id tém. Potom tam zrejme bude ešte nejaká časová podmienka, že ak je v téme najnovší príspevok spred čo ja viem 1 mesiaca, tak je automaticky téma prečítaná. Ale to len tak tipujem. Ale určite to je v db.
_________________ neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to! |
|
OK tak ja osobne sa v phpBB hrabať nebudem. Myslím, že session je oveľa lepšie riešenie ako DB, a podľa toho čo vidím tu na fóre bude to fungovať rovnako ...
|
|
Registrovaný: 26.11.06 Prihlásený: 09.10.24 Príspevky: 4118 Témy: 319 | 319 Bydlisko: HE/BA |
rooberrtek, na phpBB je to presne tak ako si napísal, keď sa odhlásiš a prihlásiš tak je všetko označené ako prečítané. Mne osobne to vôbec nevadí. Myslím, že to riešenie, ktoré dal TOminator je najlepšie.
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 9 ] | |
|