Nadzi píše:
nezmysel?
tak radsej sa opytam na "nezmysel" ako dostat ranu prudom aleb o odpalenim polovice spotrebicov.
a nebudem si predsa volat elektrikara nato aby mi povedal ako to zapojit...
Sam vidis co sa u teba deje, v akom stave to mas a ze o tom vela nevies.
Ja som tiez mudry do pc a kus aj do elektriky, no ked mam problem s autom tak nestruham machra a idem pekne do servisu kde su ludia od fachu. Aj ked viem ako auto pracuje. Pretoze mi to nestoji za to, aby som si ho kvoli vlastnej "mudrosti" rozvrtal tak, ze ma to bude stat 5x viac.
S elektrikou neni prdel, preto pisem veci, ktore pisem. Potom tu budes darmo revat ze si vyhorel a byvas v ubytovni. Potom ti bude vsetkych 14 krabiciek na prd a kedze tam mas aj drahe veci, tak by som sa na tvojom mieste velmi staral o to, ako ten 400e ipad a spol. nejak chranit.
Nadzi píše:
mam tam Smart Tv, Domace kino, AppleTv, Notebook, Ipad, Windows Telefon, Apple watch, Lampu, Modem, WifiRouter 100W vyhrevnu ziarovku do terraria, Neonovu trubicu do terraria, kablovu pripojku...
...takze same krpate veci, co vela nezeru. No ked ich mas vela, ono sa to nascitava. A ked mas este k tomu nejake nestabilne rozvody, kde to kolise, lebo cojaviem dedina, alebo proste volaco u vas v meste, tak to neni nikdy dobre.
Ako ti tu uz napisali, mozes sice vetvit u seba doma na co najviac zastrciek, ale ak mas uzke hrdlo pri istici, tak aj tam je nutne to nadimenzovat a skontrolovat. Tusim si nikde nepisal ze ti to vyhadzuje istic, tak uvazujem, ze nie, iba ze sa ti to neprirodzene zahrieva.
Nadzi píše:
no jo snad prehovorim nasich na nove rozvody pretoze tieto su stare komunisticke minimalne 25 rocne... bude to nakladne urobit na cca 3 izby?
Nepredstavuj si to jednoducho. prerabka rozvodov znamena, ze z bytu mas na par dni doslova stavenisko a neda sa tam existovat. Pretoze bordel, prach, diery v stenach, hluk. Potom treba nove omietky. Ak chces prerabat rozvody tak musis dakde upratat nabytok, na par dni si vybavit ubytko a pripravit si tak 2-3 tisic....ale do buducna ani tvoje deti nebudu mat uz potom problemy.
Nadzi píše:
napriklad v kuchyni ked sa zapne umyvacka riadu a mikrovlnka tak ihned vyhodi istic.
tam sa rozvody budu menit coskoro
Mas nedostatocne rozvody, tuna je to jasne. Na umyvacku, el. ruru a podobne veci sa davaju 16A istice, tie veci maju velky odber. Mikrovlnka si tiez cucne zo 600W.