Cirky píše:
Ale je to zaujímavé, ja som mal tiež odpálenú RAM a pc mi nevypínalo, iba sa ozýval speaker a systém nenabehol.
pretoze sa to bezne tak chova. je fuk ci je ram zastrcena ci nie. ak je vadna istym sposobom, system ju nevidi a pipa to. Inac sa to moze tvarit len ako kompeltne mrtvy pc...ani obraz, ani zvuk. a je na technikovi, aby testoval hardware kus po kuse.
Citácia:
Rám cache sa najskôr myslí virtuálna operačna pamat na disku ... Ak som tomu čo som videl správne pochopil
Rám je na obraze. RAM je vec ina
A vobec si to nepochopil. Neviem co do toho tentokrat tahas disk. Dalej budes pokracovat grafikou a SSD?
Cache je v procesore a v HDD ci SSD. Akakolvek cache = vyrovnavacia pamat.
Citácia:
A k tej RAMke .. myslel som si že nebude problém ak tam bude hoc je skratovana
lol, to ako vazne ? Ked si schopny tresnut takuto kravinu, tak to daj robit dakomu, kto vie, ako pc funguje. Lebo ty to vobec nevies. Ale hlavne ze sa drbes do veci.
RAMka je OK, frekvencie sedia. Doska ich podporuje. Vsetko by malo byt ok. AJ ked 100% istotu by si mal len v pripade, ze presne ta ist RAM by bola v memory support dokumente k doske (najdes na webe vyrobcu).
Ale bezne 99% ramiek funguje s 99% doskami.
Pokial to kratka blbne takymto haluznym sposobom, ako sa deje tebe, tak je najvhodnejsie to dat do servisu. Pretoze doma nemas potrebny hardware, ktory mozes otestovat, aby si zistil, co je vadne. A ani vedomosti.