Zdravím všetkých!
Chcel by som sa s Vami poradiť pri riešení problémy s doteraz neznámym vírom (aspoň pre mňa, bo na nete som o ňom našiel jediný nejasný odkaz).
Jeho prejavom je všeobecné spomalenie počítača, mám dojem, že vytvára súbory na ploche a i. Jeho najmarkantnejším prejavom je však nekonečne sa otvárajúca tabuľka s nadpisom: "
Select zip code ..." ,v ktorej stoji: "
enter the zip code that you would like to display the weather for:" Možnosti sú OK alebo CANCEL, pričom ako preddefinovaný kód je zadaný "
48152". Po tom ako zadáte hocičo, sa vám otvorí druhá menšia tabuľka, v ktorej stojí "Zip error ... This is not a valid zip code. Please try again." Keď túto druhú tabuľku zatvoríte, postup sa opakuje. Ak dlho nič nezadávate, otvorí sa ďalšia tabuľka, rovnaká ako druhé menovaná.
Prikladám ukážku:
http://uloz.to/2079886/48152.jpg
Skúšal som už jednoduché aj hĺbkové kontroly nasledovných plne aktualizovaných a updatovaných antivírov a antispywarov:
ESET Smart Security 4
Spyware Doctor
Ad Aware
Spybot SaD
Dr. Web
PrevX 3.
Výsledok: Jedine SDoctor našiel jednu infikáciu (HeurEngine.Packed.Themida.RGa - , no po jej odstránení problém pretrváva).
Bezvýsledne (bez detekcie) som dopadol aj po odoslaní hijack-u na "jottiho" server.
Za odpovede vopred ďakujem!